korok dots oval

Az Erzsébet Táborok programjai határon átívelők, a táborokat szervező és koordináló Erzsébet Alapítvány pedig elkötelezett a Kárpát-medencében élő gyermekek tekintetében. Fontos, hogy a táboroztatási program által minél több lehetőség kínálkozzon, a gyerekek az Erzsébet-táboroknak köszönhetően élményeket szerezhessenek Erdélyben is. Egyrészt fontos, hogy ezt az erdélyi magyar gyerekek ott helyben, a „magyarság erdélyi szigetén” megtehessék, másrészt kiemelt cél, hogy Magyarországról is eljuthassanak diákok a külhoni táborba, és együtt vakációzzanak erdélyi társaikkal.

Az Erdélyi Erzsébet-tábor festői környezetben, meghitt hangulattal várja a táborozókat. A tavaszi és őszi időszakban erdélyi iskolások veszik birtokba a tábort feledhetetlen osztálykirándulások alkalmával. A nyár pedig a vakációs táborozás szezonja. Ilyenkor erdélyi és magyarországi gyermekek közösen töltik meg élettel a dombok között húzódó táborhelyet.

Az Erdélyi Erzsébet-táborozás egy izgalmas kalanddal indul, hiszen Magyarországról külön, a táborozók számára fenntartott hálókocsis vonatszerelvények biztosítják a biztonságos utazást. Már induláskor hideg élelemmel gondoskodik az Erzsébet Alapítvány az ellátásról.

Az egyhetes turnus során minden nap reggeliznek, tízóraiznak, ebédelnek, uzsonnáznak és vacsoráznak felnőtt kísérőikkel együtt a gyerekek. Sőt, különleges gasztronómiai kalandok is várják a táborozókat, ugyanis 2021-től egy autentikus kemence is lesz az erdélyi táborban, így a hagyományos pityókás kenyér és a rendkívül népszerű kürtőskalács készítésével is megismerkedhetnek a vakációzók.

A tábori héten a történelem fontos helyszíneire kirándulhatnak a táborozók, és a táborhelyszínen sem lesz idő az unalomra. Több sportpálya, akadály- és csapatversenyek, színjátszó foglalkozások és táncház is színesíti az Erdélyben töltött napokat.