korok dots oval

Legyen szó a modern, városi kényelmet nyújtó, nyüzsgő, gyermekfesztivál hangulatot idéző zánkai, vagy a klasszikus, családias hangulatú jurtasátras jellegű fonyódligeti táborról, amely igazi, balatoni életérzést nyújt, az Erzsébet-táborokból minden gyermek felejthetetlen vakációs élményekkel térhet haza.

Javában tartanak a nyári Erzsébet-táborok, amelyek közül a legnagyobb létszámú ottalvós táborok Zánkán és Fonyódligeten valósulnak meg. Idén nyáron telt házzal működnek a Balaton-parti táborhelyek, szolgálva a gyermekek értékalapú, élménydús kikapcsolódását.

quote

„Szeretném, hogy a gyerekek mindig úgy gondoljanak erre, hogy ez az életük legjobb tábora volt.”

– osztotta meg velünk gondolatait egy gyerekekkel érkező kísérő.

Az életre szóló emlékekről Zánkán naponta 60, Fonyódligeten pedig napi 30 program gondoskodik. A programok között minden évben vannak újítások: idén először Zánkán cirkuszi előadás, exatlonpálya, egyházzenei koncert és számos digitális-kompetenciafejlesztő program is várja a gyermekeket. Fonyódligeten pedig vízi kalandpark is a kikapcsolódást szolgálja.

A programok aktív részvételre épülnek és élményalapúak. Vannak közöttük hagyományőrző, közösségépítő, kulturális, sport-, ismeretterjesztő és digitális kompetenciát fejlesztő programok is. A gyerekekre többek között íjászat, lasertag, kalandparkok, íjászat, középkori csatajátékok, 3D-s, LEGO robot és informatikai foglalkozások, csillagászat, kézműves műhely, színjátszás, sétahajózás, sárkányhajózás, katamarán vitorlázás, Hősök napja, mozi, komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és cirkuszi előadás, zenei foglalkozások, néptánc, sportprogramok – például strandfoci, streetball, röplabda, tandemezés, teqball, vívás, tábori Olimpia –, tábortűz, akadályversenyek és szinkronfoglalkozás is vár.

Mindemellett akár keresztény programokba is bekapcsolódhatnak a táborozók, valamint református és katolikus lelki vezetőkkel (TESTVÉREKKEL) is beszélgethetnek kötetlenül.

A táborban megélt közös történetek, az együtt játszás öröme, a közös élmények nagy hatást gyakorolhatnak a gyermekekre, amely kedvez az új barátságok kialakulásának, kapcsolataik megerősödésének és a bizalomépítésnek, emellett pedig az önelfogadás szempontjából is jelentős szerepet tölthetnek be.

quote

„Rengeteg programon részt vettünk, nagyon aktívak voltunk, mindent kipróbáltunk, de voltak személyes kedvenceim, például a cirkusz és a kötélpálya.”

– mondta egy táborozó gyermek

Sok dolgozó szülő számára dilemma, hogy a hosszú vakáció ideje alatt, miként biztosítsa gyermeke számára a hasznos és biztonságos időtöltést. A gyermekeknek ugyanis nagy szükségük van a pihenésre és a kikapcsolódásra, hiszen a tanév során összegyűlt stressz ilyenkor tud felszabadulni és oldódni. A boldog és felszabadult pillanatok által visszatérhet a kreativitás és a nyugalom is az életükbe. A gyerekek számára mindennél többet jelent a minőségi idő, azok az időszakok, amikor mindenki jól érzi magát és nincs teljesítményelvárás vagy nyomás.

quote

„Fáradtak, de boldogan fáradtak. A szemükben lehet látni a csillogást.”

– mondta egy pedagógus kísérő

A nyár, a felfedezésre váró tábori programok és helyszínek tehát a gyermekeké. Mindezeket biztonságos körülmények között, 24 órás egészségügyi ellátás mellett élvezhetik a táborozók, ahol a Bethesda Gyermekkórház orvosa és ápolója van jelen, valamint a turnusok teljes időtartama alatt szolgálatot teljesít az Országos Mentőszolgálat is. Az egészségügyi szolgáltatás nagy terhet vesz le a kísérő pedagógusok válláról és az otthon maradt szülők is biztosak lehetnek abban, hogy a gyermekeik biztonságban tölthetnek el egy felejthetetlen tábori hetet a Balaton partján.