korok dots oval

Az Erzsébet-táborokban elsődleges a táborozók biztonsága, a testi- és a lelki egészségük megóvása: 0-24 órás gyermekorvosi ügyelettel van jelen a Bethesda Gyermekkórház két orvosa és 1 szakápolója. A szakemberek a felújított egészségházban teljesítenek szolgálatot, amely új egészségügyi eszközökkel, kórtermi és belgyógyászati vizsgálóágyakkal felszerelt, illetve lift beépítésével az akadálymentes megközelítés is biztosított mára.

A tábori egészségház kiválóan felszerelt komplexum, amelyben a mobíliákon (pl. vizsgáló ágy, orvosi csaptelep stb.) túl minden szükséges orvostechnikai eszköz rendelkezésre áll. Egyebek mellett hordozható EKG, klinikai defibrillátor sürgősségi táska – a légút biztosításának eszközeivel -, oxigénpalack, pulzoximéter, sebészeti eszközök, megfelelő mennyiségű kötszer, érfogó, gyomormosó szett, gerinc hordágy, lekötők és nyakrögzítő, izolációs takaró, vércukormérő, vérnyomásmérő és gyógyszer inhalátor is található az egészségházban. (A strandon a kisebb sérülések kezelésére egy egészségügyi konténer is működik.)

 

Az egészségügyi működést egész évben a Szent Ferenc Kórház szakembere felügyeli, aki a tábori időszakon túl és használaton kívül is folyamatosan ellenőrzi az egészségügyi eszközöket, gondoskodik azok karbantartásáról, biztosítja a szakszerű tárolást. A szakember a táborban egészségügyi felkészítést is tart a tábori munkatársaknak.

Minden szülő és pedagógus biztos lehet benne, hogy az Erzsébet-táborokban vakációzó gyermekek biztonságos körülmények között, magas szintű szakmai felkészültség és ellátás mellett élvezhetik a Balaton-parti élményeket és a táborok színes programkavalkádját.