korok dots oval

A koronavírus-járvány miatti kényszerű kihagyás után Zánkán, 2021 júniusában nyitotta meg kapuit a teljesen felújított Erzsébet-tábor. A kormányzati támogatásnak köszönhetően a Zánkai Erzsébet-tábor minden egyes pontja 21. századivá vált, mind műszakilag, mind esztétikailag.

A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, új közösségi terek és nem utolsó sorban egy vadonatúj, tágas étterem várja. Az ezernél több főt egyszerre kiszolgáló étterem és a táborok idején napi 10 ezer adag melegételt előállítani képes konyha Közép-Európa egyik legmodernebb konyhai technológiájával lett felszerelve.

Az étterem belső tere átalakult, a napi étkezések a korábbi egy szint helyett immár két szinten zajlanak. Kiemelendő továbbá, hogy a helységek klimatizáltak lettek, illetve egy újonnan épült lifttel több megközelítési pontról is akadálymentessé vált az épület. Az étterem alsó részében egy nagyméretű bolt is működik, ahol a táborozók üdítőhöz és finomságokhoz juthatnak.

 

Aki először pillant az étteremre, méltán gondolhatja, hogy valamilyen kulturális intézményt lát, hiszen az épület modern kinézetű, teljesen új, gyönyörű üvegezett homlokzatot kapott, továbbá belsőépítészetében igazodik a tábor szállásépületeinek színvilágához, így kellemes hangulatban fogyaszthatják el napi étkezéseiket a táborozó gyerekek a korszerű létesítményben.

Az Erzsébet Alapítvány a kezdetektől kiemelt gondot fordított a higiénés szabályok betartására, ám a fejlesztéseknek köszönhetően a használt étkészletek és edények fertőtlenítése még hatékonyabbá vált: Az új, modern gépi technológia alig egy perc alatt végzi el a mosást, a fertőtlenítést, majd a szárítást.

Az éttermet csodás, zöld környezet veszi körül, a természetes fény pedig átjárja a tágas terekkel rendelkező épületet, így minden lehetőség adott az örömteli közös étkezésekhez.