korok dots oval

A „Zánkai Erzsébet-tábor” 2021-re teljesen megújult, a rossz állapotú, funkciójukat vesztett épületeket elbontották, a használatban lévők pedig modern külsőt-belsőt, továbbá akadálymentesített kialakítást kaptak.

A „Zánkai Erzsébet-tábor” felújított főépülete ikonikus, a Balatonnál közlekedők már messziről látják. Ide érkeznek a táborozás első napján a gyermekek, itt zajlik többek között a regisztráció, valamint a QR kódos karszalagokat is itt veszik át a gyermekek és az őket kísérő felnőttek (jellemzően pedagógusok). A tábor jelképévé vált főépületbe új nyílászárókat építettek, a torony homlokzata a régi kőburkolat helyett korszerű, szálcement burkolatot kapott. A torony jobb sarkába felkerült az Erzsébet Táborok logója, amely éjszaka a logónak megfelelő színekben világít.

A főépület földszintjén lévő termekbe különböző programokat, foglalkozásokat szervez az Erzsébet Alapítvány a táborok során. Az épületben új vizesblokkok épültek, valamint a földszinten egy kápolna is létesült, amely áhítatoknak, lelki programoknak ad otthont. A kápolna 20-30 fő befogadóképességű, ugyanakkor a mögötte található teremmel egybenyitva tovább bővíthető, melynek köszönhetően akár összesen 300-an is részt vehetnek egy-egy lelki programon.