korok dots oval

2021 a megújulás éve volt az Erzsébet Táborok táboroztatási program történetében, amely a „Zánkai Erzsébet-tábor” strandjának teljes átalakítását is jelentette. A hatalmas területet magába ölelő strandon a régi lépcsőket homokkal borított öblök váltották, így mára tengerparti élményvilágba csöppenhetnek a táborozók, akik a lassan mélyülő vízben, biztonságos körülmények között élvezhetik a Balaton-parti kikapcsolódást.

Az Erzsébet-táborokban a minőségi szállás és a bőséges étkezés biztosítása mellett – kiemelten a nyári időszakban – a strandolásé, a vízparté a főszerep. Jó idő esetén a gyermekek egy autóktól elzárt gyalogos sétányon (Dottó kisvonatokkal is) meg tudják közelíteni a Balaton-partot, ahol a homokkal borított, úgynevezett lidósított partszakaszon kialakított öt öböl, felújított vizesblokkok, új öltözők és megújult büfék is szolgálják a strandolók kényelmét.

 

A Balaton-part a tábor egyik legfontosabb területe, ezért fontos, hogy ennek a környezete is megfeleljen a kor elvárásainak. A kikötő teljes területe megújult, az egykori, használhatatlanná vált csónakház mára nagyon modern és szép látványt nyújt. Legnagyobb része nyáron napvitorlákkal fedett, így a táborozók árnyékban fogyaszthatják el az ott újonnan kialakított büférészben vásárolt finomságokat, valamint naptól védett helyen várakozhatnak a tábori dottóra, amellyel visszavonatozhatnak a tábor központi részére a strandolás után.

A móló szélesebb lett, így még biztonságosabban közelíthetik meg a táborozók a 2019-ben felújított Szent Imre motoros hajót, valamint a 2021-ben korszerűsített Szélkirálynő katamarán vitorlást is.

A strandi zóna fontos szerepet tölt be a különféle sportfoglalkozások terén is. Számos sportpálya ad helyszínt a különféle bajnokságoknak, az elkövetkezőkben pedig európai uniós forrásból még tovább fejlődik a part: játszótér létesül és megújulnak a sportpályák is, ezzel még élménydúsabb kikapcsolódási lehetőséget biztosítva a vakációzó gyermekeknek és családoknak.