korok dots oval

A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborok teljesen megújultak. 2021-től az ország minden pontjáról érkező gyermekek már modern körülmények között táborozhatnak.

A nyüzsgő táborvárossá fejlődött „Zánkai Erzsébet-táborban” 11 altábor található, melyek szállásépületei átalakultak, az adott altábor színe visszaköszön a festésen kívül-belül, illetve a szobák, fürdőszobák és azok berendezései is az altábori színt tükrözik. Az úgynevezett nyári épületek is fűthetőek lettek (a téli épületek mellett), ennek köszönhetően az év bármely évszakában komfortos körülmények között táborozhatnak a gyermekek.

A téli szállásépületekben épületenként 24 szoba található, melyek 2, 3, 6, illetve 8 ágyasak, emellett néhány szobába szükség esetén pótágyak is elhelyezhetőek.

 

A nyári épületek szobáinak száma a téli épületek közel duplájának felel meg. Épületenként 50 szoba várja a táborozókat, melyek 2, 3, 4, 5, 7, illetve 10 ágyasak. A földszinten akadálymentesített szobák is találhatóak, így a testi fogyatékossággal élő gyerekek is kényelmes körülmények között szállhatnak meg a táborozás ideje alatt.

 

A felújításokat megelőzően a szállásépületek kívül-belül elavultak voltak, egyes épületeket már nem is lehetett használni az állapotuk miatt. Az épületek földszintjét nyitott árkádok jellemezték, ezek helyett fűthető közösségi terek létesültek, amelyek különböző programoknak, foglalkozásoknak adnak otthont a táborok során. A szállásokon a szobák új bútorokat kaptak és a fürdőszobák is teljes egészében megújultak. A táborozóknak minden szobában saját szekrényük lehet és a telefonjukat is tudják tölteni a beépített konnektorok segítségével.

A szállásépületek közötti területen közösségi pihenőterek épültek, ahol egy forró nyári napon napvitorlák is gondoskodnak a hűsítő árnyékról.