korok dots oval

Az „ÚtraManó” egy ingyenes, magyar applikáció, amely segíti a megfigyelőképesség és a hallott szöveg értésének fejlesztését. A játék során Magyarország autópályáin utazva rövid meséken keresztül ismerhetik meg a gyerekek azt, amit éppen látnak.

A gyártó – Plukkido – egy magyar játéktervező startup, otthoni társasjátékokat és online játékokat is terveznek, figyelve a tudatos gyermeknevelésre. Az ÚtraManó egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak. Hazánk összes autópályáján utazva, illetve Budapest 13. kerületében használható. Az alkalmazás a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, legyenek azok felüljárók, fák vagy akár egy villanyoszlop. Az applikáció letöltése előtt érdemes mérlegelni tárhelyünk kapacitását, mert a mesék és autópályák közel 300 MB-ot foglalnak telefonunkon. Számos engedélykérésre van szükség a használathoz, amit a technikai összefoglalóban részletezve olvashatunk. Az applikáció offline módban nem működik, internet szükséges hozzá.

Kép forrása: ÚtraManó, play.google.com

Típus: Gyermeknevelés
Rövid leírás: Magyarország autópályáin (vagy Budapest 13. kerületében) utazva rövid meséken keresztül ismerhetik meg a gyerekek mindazt, amit látnak.
Ajánlott életkor: 3+
Követelmény/platform: Android 4.1 és újabb, iOS 9.0 vagy újabb
Gyártó: Plukkido Games. A Plukkido egy magyar játéktervező startup. Mágneses otthoni társasjátékokat és online játékokat is terveznek, figyelve a tudatos gyermeknevelésre.
Leírás: Az ÚtraManó a Plukkido legújabb fejlesztése, egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak, amit jelenleg az összes magyar autópályán utazva és Budapest 13. kerületében használhatnak. Az alkalmazás a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, legyenek azok felüljárók, fák vagy akár egy útszéli villanyoszlop.
Készségfejlesztés: külső környezet megfigyelése, hallott szöveg értése
Szülői felügyelet: nincs
Megjegyzések/regisztráció: Rengeteg tárhelyet igényel: az összes mese és az autópályák közel 300 MB tárhelyet foglalnak.

Alkalmazásengedélyek:

  • Helyadatok: hozzáférés a pontos és a hozzávetőleges (gps- és hálózatalapú) helyadatokhoz. Telefon: telefonállapot és azonosító olvasása.
  • Egyéb:
  • szinkronizálási beállítások olvasása
  • fájlok letöltése értesítés nélkül
  • szinkronizálás ki- és bekapcsolása
  • teljes hálózati hozzáférés
  • hálózati kapcsolatok megtekintése
  • a telefon alvó üzemmódjának megakadályozása
  • wifi-kapcsolatok megtekintése, további helyszolgáltatói parancsok elérése

Családbarát: igen
Ingyenes/freemium/fizetős: ingyenes
Reklám: nincs
Alkalmazáson belüli vásárlások: nincs
Interakció a felhasználók között: nincs
Offline: nem

Kiemelt kép forrása: ÚtraManó, play.google.com