korok dots oval

Élményekkel és örömteli pillanatokkal válik igazán teljessé az adventi várakozás, amely során fontos, hogy minél több minőségi időt tudjunk együtt tölteni a számunkra fontos emberekkel, barátainkkal és családunkkal. November 10. és december 17. között erre ad lehetőséget a Zánkai Erzsébet-táborban megvalósuló Erzsébet-karácsony programsorozat és a karácsonyi Családi Erzsébet-tábor. A szervező Erzsébet Alapítvány hangulatos ünnepi programokkal, lelki ráhangolódással, kulturális műsorokkal, adventi forgataggal és karácsonyi finomságokkal várja a gyerekeket és immár második éve, hétvégéken a családokat is.

Három nap, két éjszaka, teljes körű ellátás, mindemellett pedig megszámlálhatatlan boldog, játékos és izgalmas pillanat, amely az Erzsébet-karácsony és a karácsonyi Családi Erzsébet-tábor turnusaiba érkező gyerekekre és családokra vár advent idején. A Balaton ilyenkor téli álmot alszik, de a Zánkai Erzsébet-tábor ünnepi díszbe öltöztetett főtere ebben az időszakban is megtelik gyermekzsivajjal. Ekkor a fényfüzérekkel kivilágított dottó kisvonat, a színház és sportcsarnok épülete, a multicsarnok és a főteret körbe ölelő fás terület színpompás fényárban úszik, amely már önmagában az ünnepi varázs hangulatába repíti a résztvevőket.  De itt várja a táborozókat a korcsolyapálya, valamint a faházaknál kínált karácsonyi édességek és forró csokoládé, tea.

 

November 10-től a családok, november 13. óta pedig elsőtől nyolcadik osztályig diákcsoportok is érkeznek az ország minden tájáról a Zánkai Erzsébet-táborba. A várakozással teli napokat a táborozók számára élményekkel tölti ki a szervező alapítvány, nem csupán az említett karácsonyi forgataggal, hanem – a Fővárosi Nagycirkusz előadóművészeinek közreműködésével – egy fergeteges cirkuszi előadással, szórakoztató könnyűzenei koncerttel, a legújabb slágereket felvonultató Disco Korival, de tradicionális adventi kulturális műsorral, lelkiségi foglalkozásokkal, valamint sportos programokkal (csocsó, pingpong, léghoki) és egy sokszínű és izgalmas karácsonyi vetélkedővel egyaránt.

Egyre többen tudják, hogy Zánkán táborozni nem csak nyáron lehet, hiszen a táborhely felújítását követően már minden szállás fűthető, a beltéri, vagy a szabadtéri programhelyszínek pedig megfelelő körülményeket nyújtanak a téli programokhoz. A megújult, tágas kétszintes étterem épülete a napi ötszöri, minőségi étkezés mellett lehetőséget biztosít a sportos aktivitásoknak, a közös mozizásnak és akár a pihenésnek is. A közös filmnézést követően a látottakról egy TESTVÉR munkatárssal is lehetőség nyílik a beszélgetésre. A színház és sportcsarnok épülete is modern és kényelmes helyszíne a nagyobb létszámú programoknak. Előbbiben a Fővárosi Nagycirkusz tart lélegzetelállító artistamutatványokkal és humorral átszőtt előadást, a sportcsarnok lelátója pedig zeng a szurkolóktól, ők azok, akik minden energiájukkal lelkesítik versenyző osztálytársaikat a karácsonyi vetélkedőn. A komplexum aulája és galériája a családi hétvégék során babajátszóháznak és kézműves programoknak is helyszínt ad. Az esti koncerteknek a több mint 2000 m2-es multicsarnok ad teret, amely fedett-nyitott közösségi térként lehetővé teszi, hogy a hidegebb időben is komfortosan szórakozhassanak szabadtéren a táborozók. A multicsarnok azonban nem csupán koncerteknek, hanem a tábori turnus első estéjén egy hagyományos betlehemi előadásnak is otthont ad. A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja egyszerre teremt meghitt és bensőséges kulturális élményt a közönség számára, de műsoruk végén óriási lelkesedéssel képesek megmozgatni az egész tábort egy vidám táncház alkalmával.

A zánkai táborhely főépületében 2021 óta egy kápolna is helyet kap, ahová amellett, hogy egész nap be lehet térni akár egy fohászra vagy elcsendesedésre és lelki feltöltődésre, a nyári táborokból ismert TESTVÉR munkatárs is várja a táborozókat egy interaktív és játékos foglalkozással, ahol Jézus születésének történetét ismerhetik meg a gyerekek. Minden turnus első estéjén adventi gyertyagyújtást tart a tábor főterén az alapítvány, ahol a TESTVÉR munkatárs a karácsonyi ünnepre való lelki ráhangolódás jegyében egy rövid elmélkedést tart, majd a gyerekeket közös imádságra is hívja.

A családokra is hasonlóan színes programkínálat vár a hétvégék során: a családi mozizás, a sportos foglalkozások mellett a szülők kézműveskedhetnek is gyermekeikkel, a legkisebbek jókedvéről pedig babajátszóház, illetve zenés vagy bábos program gondoskodik. A családok számára szintén cirkuszi előadás és koncert teheti még értékesebbé a közös időt, de természetesen rájuk is vár a feldíszített főtér és korcsolyapálya, valamint a karácsonyi sütemények és tea, forró csokoládé.