korok dots oval

Ahogy beköszönt a nyár és az iskolai szünidő, a Balaton vize hívogatóan csillogni kezd, amely azt jelenti, hogy kezdetét veszi a varázslatos nyári tábori szezon a Zánkai- és Fonyódligeti Erzsébet-táborban. Június 23. és augusztus 30. között idén is számtalan izgalmas programmal, modern és biztonságos tábori létesítményekkel, különleges élményekkel várja a szervező Erzsébet Alapítvány a diákcsoportokat a vasárnaptól péntekig tartó turnusokban. De a zánkai táborhelyen hétvégente sincs megállás: ott péntektől vasárnapig családok táborozhatnak, így nyár végéig összesen több mint 40 ezren pihenhetnek a Balatonnál.

Fonyódligeti Erzsébet-tábor: vízi kalandok és a természet pihentető közelsége

A Fonyódligeti Erzsébet-tábor mesés lehetőségeket kínál a vízpart karnyújtásnyira lévő közelségével a táborozóknak, hiszen a táborhely másfél kilométer hosszan nyúlik el közvetlenül a Balaton mellett, ahol gyönyörű északi parti panoráma tárul elénk. A táborban modern sportpályák, játszóterek és kényelmes szállások állnak rendelkezésre minden táborozó számára. A jurtasátras jellegű szálláslehetőség a Fonyódligeti Erzsébet-tábor egyik jellegzetessége, mely 10-10 fős ikersátrakban új bútorok, USB töltőpontok is találhatóak. A táborozóknak nem kell aggódniuk a nyári hőségtől, hiszen a kiváló szellőzéstechnikának, valamint a mennyezeti ventilátoroknak köszönhetően kellemesek az éjszakák a sátrakban. Az elmúlt években a táborhely minden szeglete megújult: légkondicionált étterem, felújított közösségi helyiségek, szabadtéri kápolna, valamint korszerű kalandpark, teljeskörűen megújult sportpályák, vadonatúj, akadálymentesített játszóterek várják a nyaralni érkező gyermekeket.

A tábori programok egyik fő attrakciója a vízi kalandpark, amely vízbe telepített felfújható akadálypályán a gyerekek különböző ügyességi állomásokat hódíthatnak meg. Emellett a szárazföldi izgalmakra vágyók sem fognak csalódni: a gyerekek részt vehetnek különböző sportprogramokon, mint például focibajnokságokon, röplabda-mérkőzéseken, sárkányhajózáson, élő csocsóban vagy akár az íjászatban és az Exatlonpályán is kipróbálhatják magukat. De ellátogathatnak természetismereti foglalkozásra, gokartozhatnak, kézműveskedhetnek, várja őket táncház, közös tábortűz, csapatépítő és zenés programok sokasága egyaránt. A Fonyódligeti Erzsébet-táborban több mint negyven program gondoskodik a táborozók felejthetetlen élményeiről.

Zánkai Erzsébet-tábor: a kalandok otthona

A Zánkai Erzsébet-tábor a kiváló tábori infrastruktúrájáról és a pezsgő életérzésről szól évek óta. A zánkai táborba érkezőket nyüzsgő gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, tágas, klimatizált étterem, játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint közösségi terek is várják. Közel nyolcvan program közül válogathatnak a gyerekek: többek között LEGO animáció műhely, digitális kompetenciafejlesztő programok, íjászat, lasertag, kalandpark, középkori forgatag, kézműves műhely, akadálypálya és közlekedésbiztonsági programok a KRESZ-parkban, sétahajózás, sárkányhajózás, katamarán vitorlázás, kertmozi és közös EB meccsnézés, valamint olimpiai szurkolás, könnyűzenei koncert, színházi előadás, zenei foglalkozások, néptánc, sportprogramok – egyebek mellett foci, röplabda, kézilabda, teqball –, tábortűz, csapatépítő játékok és vizes vetélkedő is része az Élménytáborok programpalettájának.

A programok idén is öt alappillérre – a magyarság és honismeret, a sport, a tudomány, a kultúra és a kereszténység témakörére – épülnek a balatoni táborokban. Az alappillérek tematikus napokon kapnak még nagyobb hangsúlyt. Hétfőn a Tudomány napján többek között az Ifjúsági Paktum Egyesület, a Magyar Pénzmúzeum és Látógatóközpont, valamint az Integrált Jogvédelmi Szolgálat együttműködésével is izgalmas és ismeretorientált programok várnak a gyerekekre.  Kedden Sportnapot tart az alapítvány magyarországi sportszövetségek közreműködésével, szerdán valósul meg a Hősök napja a rendvédelmi szervek jelenlétével és aktivitásaival, csütörtökön pedig a Kultúra napja vár a gyerekekre. A kulturális programok sokszínűségét a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kodály Társaság, a Déryné Program és a Budakörnyéki Íjász Egyesület is garantálja. A tematikus napok mindkét táborban ugyanakkor, az egész nyári szünidő alatt, hétről hétre zajlanak. Az élménypedagógiára egyaránt épülő foglalkozások során a gyerekek nemcsak szórakozhatnak, hanem új készségeket is elsajátíthatnak, és erősíthetik meglévő kompetenciáikat, így számos esetben a tanulás és a szórakozás kéz a kézben jár.

TESO-k és TESTVÉREK nélkül nincs nyári tábor

A tábori munkatársaink biztos ismeretekkel és tudással rendelkeznek a táborhelyekről, a programokról és azok megvalósításáról, a gyermekek speciális igényeiről, valamint a tábori gyermekvédelmi és a biztonsági szabályokról is, így minden szülő biztos lehet abban, hogy gyermeke gondos és jó kezekben táborozik.  A táborban dolgozó TESO-k (tábori animátorok) és a keresztény lelkiségi programokért felelős TESTVÉREK közös motivációja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák értékességüket és rengeteg élménnyel gazdagodjanak. A TESTVÉR munkatársak idén mindkét táborhelyen új programokkal is készülnek: többek között lesz Kincskeresés, Báránykaland-szabadulószoba, de az elmúlt évekből ismert Lelki térképek című foglalkozás és a kötetlen beszélgetéseken alapuló Csodapatika sem marad el.

Itt mindenki biztonságban van

A táborokban a rengeteg szervezett program mellett hangsúlyos a biztonság: a kiválóan felszerelt tábori egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről, az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan, továbbá vízimentők vigyáznak strandidőben a gyerekekre. Biztonsági szolgálat ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba, és így a gyermekek közelébe. Ezt a célt szolgálja Zánkán és Fonyódligeten is a kerítés, továbbá a 24 órás kontrollal működő biztonsági kamera-rendszer is.

Minden táborozó ingyen utazhat vonattal a zánkai és a fonyódligeti táborba, illetve haza az állami támogatásnak köszönhetően. A korszerű szállás és az egészségügyi ellátás mellett a napi ötszöri étkezés is biztosított mindkét táborhelyen. Biztosak vagyunk benne, hogy a Zánkai- és Fonyódligeti Erzsébet-táborok idén is a nyár legjobb élményeit kínálják a gyerekeknek. Az életöröm minden pillanatban érezhető lesz, legyen szó vízi kalandokról, közös éneklésről a tábortűz körül vagy az élményalapú, tanulást segítő programokról. A modern létesítmények és a TESO-k által vezetett, alapítványi fejlesztésű programok garantálják, hogy minden táborozó gazdagabb élményekkel és új barátságokkal térjen haza.

Hétvégente a családoké a főszerep

A zánkai családi táborokba nyáron egyházi és szociális területen működő intézményeken, szervezeteken keresztül érkezhet a család apraja nagyja a péntektől vasárnapig tartó turnusokba. Közöttük egyszülős családok és nagycsaládosok, valamint 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok is pihenhetnek. A családokra a strandolás mellett többek között sétahajózás, kézműveskedés, számos sportprogram, családi mozi és koncert is vár.