Egyszer minden jónak vége szakad, ám a felhőtlen táborozás élményét nem veheti el senki. Az Erzsébet-táborokban azonban a búcsúzásnak is megvan a maga élménytábori módja.

Az együtt töltött hét után már igazán összeszokott csapatok, új barátok és élményekkel feltöltődött táborozók készülnek az utolsó estére, ahol egy közös ünnepséggel búcsúznak egymástól és a tábortól.

Szűkebb körben, egy meghittebb altábori záróceremónián vehetnek részt a táborozók, ahol a NagyTESO-k vezetésével egy heti visszaemlékezést tartanak, felelevenítve a tábor legjobb pillanatait. A TESO-k búcsúprodukcióját követően az altáborok közösen levonják a zászlót, a táborozók elkészítik a közös fényképeiket emlékbe, és elbúcsúznak egymástól.

Ám senki sem szomorkodik, hiszen tudják, hogy nincs vége semminek!

A táborzáró ceremónián a gyermekek közösen eléneklik a tábordalt, utoljára felhangzanak a csapatkiáltások, majd fellépnek a Csillagok útja tehetségkutató program csapatai. Az est egyik fénypontjaként a TESO-k előadják búcsúprodukciójukat, majd a közös éneklés után levonják a zászlókat és kezdetét veszi a Táborzáró Party. A fergeteges hangulatot a turnuszáró tűzijáték koronázza meg.

A Zánkai Erzsébet-táborban ezután a táborozók búcsúzásként még összegyűlnek kicsit az egyes altáborokban a tábortűz körül, majd mindenki nyugovóra tér.

Ám másnap vidáman indulnak haza a táborozók feltöltődve a rengeteg élménnyel, kacagástól és izgatott búcsúzkodástól hangosan lépnek ki a tábor kapuján, tudva, hogy az Erzsébet-táborok jövőre is visszavárják őket.