korok dots oval

Az Erzsébet-karácsony év végi, ünnepi programsorozata minden évben hatalmas népszerűségnek örvend, melynek során a karácsonyi készülődés jegyében számos programlehetőséggel várja a táborozókat. Idén először az adventi időszakban pedig már téli Családi Erzsébet-táborok is megvalósultak a Zánkai Erzsébet-táborban, melyek a családok élménydús kikapcsolódását szolgálták.

A Fővárosi Nagycirkusz immáron a téli időszakban is lenyűgöző produkcióval készült a táborozók és a családok számára „A Repülő Zongora” című előadással. Az Erzsébet-karácsony turnusaiban több mint 11.000 táborozó, a Családi Erzsébet-táborok hétvégéin pedig több mint 4.000 fő tekinthette meg a kifejezetten a karácsonyi táborokra megálmodott cirkuszi produkciót. A felújított színházteremben az élőzenével kísért 60-75 perces cirkuszi előadásokon hazai és nemzetközi artisták, művészek, előadók kápráztatták el a közönséget klasszikus cirkuszi emelő- és artistaszámokkal, bűvészműsorral, különböző modern tánc- és pantomim előadásokkal, valamint nemzetközi művészek handstand, rollabolla előadásával bemutatva a cirkuszművészet sokszínű világát.

A műsorszámok hatalmast élményt nyújtottak azon gyermekeknek és családoknak, akiknek korábban még nem volt lehetőségük hasonló programokon részt venni, emellett pedig fejlesztő hatással bírhattak a gyermekek érzelmi intelligenciájának növekedésére, mentális egészségükre. A szórakoztatás mellett az előadás célja a szemléletformálás is volt. A magyar, ukrán és orosz nemzetiségű artistákból összeállított műsorszámok mondanivalója az volt, hogy a színpadon nincs háború, az ukrán és orosz művészek tökéletes összhangban tudnak együtt működni, kifejezve a cirkuszművészet üzenetét: „Ha te ott elugrasz, én itt bármikor elkaplak”.

Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium

Kulturális és Innovációs Minisztérium