A 2022/2023-as tanévben is irány Zánka!
korok dots oval

Javában tartanak a nyári, balatoni Élménytáborok Zánkán és Fonyódligeten, amelyek június 19-én kezdődtek, és augusztus 26-ig zajlanak vasárnaptól péntekig tartó turnusokban. Ezt követően, szeptember 5. és október 7. között – a tavaszi táborokhoz hasonlóan – osztálykirándulókat vár az Erzsébet Alapítvány a „Zánkai Erzsébet-táborba”. Azok az iskolák, akik jelentkeznek 1-8. évfolyamos diákjaikkal a balatoni táborozásra, öt héten át, hétfőtől szerdáig, illetve szerdától péntekig tartó turnusokban vehetnek részt a zánkai táborban nyújtott mintegy 30 különféle programon ősszel. A szervező Erzsébet Alapítvány az Erzsébet Táborok táboroztatási programban biztosítja a szállást, a napi étkezéseket és az egészségügyi ellátást is.

Az őszi osztálykirándulásokra jelentkezni köznevelési intézmények tudnak (általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakiskolák, alapfokú művészeti iskolák, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelés-oktatási intézmények) a www.erzsebettaborok.hu oldalról is elérhető E-tábor Plusz felületén 1-8. évfolyamos diákcsoportokkal augusztus 19-én 14 óráig.

Mára a zánkai tábor összes szállásépülete fűthető a felújításoknak köszönhetően, valamint számos új beltéri és felújított programhelyszín áll rendelkezésre, így az őszi, hűvösebb időkben is komfortos körülmények között lehet táborozni. A szállások szobái újonnan bútorozottak, és saját fürdőszobával is rendelkeznek, továbbá a táborhelyszín befogadóképessége jelentősen megnőtt. Ősszel összesen közel 20 ezer táborozót vár az Erzsébet Alapítvány.

A háromnapos, kétéjszakás tábori osztálykirándulásokon a szervező Erzsébet Alapítvány koncerteket és színházi előadást, továbbá digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő, játékos foglalkozásokat is biztosít a táborozóknak. De lehetőség van sétahajózásra, íjászatra, túrázásra, sőt, a diákok kipróbálhatják magukat a kalandparkban, illetve látogatást tehetnek a Haditechnikai Parkban is. A turnusok ideje alatt az iskolák maguk is szervezhetnek kirándulásokat, így a környék látnivalóit és nevezetességeit is megismerhetik a gyermekek.

A tábori osztálykirándulások élményalapú programjai és foglalkozásai során a diákok elmélyíthetik az iskolában szerzett tudásukat, illetve jobban összebarátkozhatnak. A gyerekek sok esetben megismerhetik az őket tanító pedagógusok közvetlenebb oldalát, amely akár hosszú távon segítheti az iskolai tanár-diák kapcsolatok megszilárdítását.

A szeptember 5-től október 7-ig tartó, őszi Erzsébet-táborokba kizárólag köznevelési intézmények jelentkezhetnek, így azok, akik ősszel a Balatonnál szeretnének táborozni, a jelentkezéssel kapcsolatban iskoláikhoz fordulhatnak. Az intézmények minimum 15 fő gyermeket és 2 fő kísérőt, illetve maximum 60 fő gyermeket és 6 fő kísérőt rögzíthetnek egy jelentkezésben, ugyanakkor több jelentkezést is benyújthatnak más-más gyermekekkel, és akár több turnust is megjelölhetnek egy azon jelentkezésben.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felhívása az őszi ottalvós osztálykiránduláson való részvételre elérhető az E-tábor Plusz felületen.