korok dots oval

Egy nehéz év után, 2021 június 20-án ismét megtelt a felújított Zánkai Erzsébet-tábor gyerekcsoportokkal és kezdetét vette a balatoni, nyári táboroztatás. A nyári táborok sok újdonsággal várják a gyerekeket. A legnagyobb változás, hogy a Zánkai Erzsébet-tábor kívül-belül megújult és egy 21. századi grandiózus, kultúrfesztivál hangulatú táborvárossá fejlődött. A felújított szállások és közösségi terek mellett épült egy új fedett-nyitott multicsarnok is, amely esőhelyszínként is remekül funkcionál, illetve a Balaton-partot is lidósítottuk, fövenyes part jött létre. A megszépült, korszerűsített és klimatizált étterem ettől az évtől már két szinten várja a táborozókat, gondosan összeállított menüvel. A vasárnaptól péntekig tartó turnusokban a táborozóknak teljes ellátás, azaz napi öt étkezés biztosított, figyelve a speciális étkezési igényekre is.

Idén a programok köre is bővült, amelyek közül a résztvevők választhatnak. Immár 60 különböző szervezett program valósul meg Zánkán naponta. A programok alapját az Erzsébet Táborok öt alappillére, a tudomány, a sport, a magyarság és honismeret, a kultúra, valamint a kereszténység adja. 2021 egyik újítása, hogy a balatoni Élménytáborokban egy-egy alappillér szerinti tematikus napok várják a táborozókat. Így amíg hétfőn a tudomány kerül a középpontba, addig kedden a sporté a főszerep, szerdán a magyarság és honismeret, csütörtökön pedig a kultúra adja a programok keretét. Az ötödik alappillér, a kereszténység pedig a táborok egészét áthatja.

korok dots oval

A hét folyamán olyan programok közül választhatnak a csoportok többek között, mint 3D nyomtatás és tárgyalkotás, íjászkodás, kalandpark, csillagászat, modern tánc és néptánc, mozi, komoly- és könnyűzenei koncertek. A Hősök napján a gyerekek szerdánként megismerkedhetnek a katonák, a tűzoltóság és katasztrófavédelem, a rendőrség, valamint a mentősök és a büntetés-végrehajtásban dolgozók hivatásával, valamint találkozhatnak a Terrorelhárítási Központ munkatársaival is. Sokrétű sport és kézműves foglalkozások is várják a gyermekeket. Újdonság, hogy ettől az évtől a sétahajók és sárkányhajók mellett egy felújított katamarán vitorlással is vízre szállhatnak a gyerekek.

 

Az egészségügyi és személyi biztonság mellett a koronavírus-járványra is kiemelt figyelmet fordít az Erzsébet Alapítvány. Fokozott egészségügyi óvintézkedések valósulnak meg a táborban.

Az előző évekhez hasonlóan a csoportok ingyen utazhatnak vonattal a Zánkai Erzsébet-táborba és a Fonyódligeti Erzsébet-táborba, valamint onnan haza (részben állami támogatással, részben európai uniós finanszírozással az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projektnek köszönhetően).