korok dots oval

Az Erzsébet-táborokban évről évre részt vehetnek fogyatékkal élő gyermekek is, és több érzékenyítő foglalkozás is megvalósul a táborokban, melyek során jobban megérthetik a gyermekek fogyatékkal élő társaikat.

Az Érzékenyítő foglalkozás elnevezésű interaktív programon a gyerekek játékos feladatokon keresztül megtapasztalhatják a különböző sérültségi típusokat és a fogyatékkal élők mindennapi kihívásait.

A mentorTESO-k 4 állomáson keresztül vezetik végig a csoportokat, melyek mind különböző típusú fogyatékossági állapotot mutatnak be. Az utolsó állomáson a gyerekek megoszthatják a program során szerzett élményeiket, tapasztalataikat a TESO-kkal arról, hogy milyen volt átélni sérült társaik helyzetét.

A sajátélményű szemléletformáló gyakorlatokkal a gyerekek nem csupán megtapasztalhatják a fogyatékkal élők mindennapjait, hanem meg is tanulhatják, hogyan lehetnek adott helyzetben egy sérült ember segítségére. A program által a gyerekekben erősödhet a társadalmi befogadás, a társadalmi aktivitás és kohézió, valamint a közösségi együttműködés és kezdeményezőkészség képessége.