Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

Vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborok a Balaton északi partján. Napi ötszöri étkezés, hamisíta...

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdától pénteki...

Osztálykirándulás Fonyódligeten

Őszi, háromnapos és kétéjszakás, ottalvós táborok. Hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig tartó tur...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

A közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya során befolyt állampolgári adományoknak köszönhe...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények országszerte. A nyári szünetben t...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás tábor a speciális ellátást igé...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok számára. ...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Tihanyban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok, daganatos betegségből...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Osztálykirándulás Erdélyben

Az erdélyi évközbeni osztálykirándulásokat az Erdélyben működő közintézmények és gyermekvédelmi inté...

Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a határon túl. Ötnapos négyéjszakás tábor Erdélyben, oda-vissza 1-1 napos, h...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család! Hétvégente a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem csalá...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

Évzáró ünnepi programsorozat. Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges kulturális prog...

sun boat fish fish

Izgalommal teli érkezés az Erzsébet-táborokba

Melyik gyermek ne lenne boldog és izgatott, ha megérkezik egy nyári táborba. Körülötte a barátok, egy karnyújtásnyira a Balaton és egy hétre való élmény. Az érkezés pillanata idén már abban is különleges lehet, hogy a táborozók a teljesen megújult vasútállomáson keresztül léphetik át a Zánkai Erzsébet-tábor kapuját.

A biztonság az első. Éppen ezért rögtön sor kerül a regisztrációra a tábor központi épületében. Itt vehetik át a gyerekek és a felnőtt kísérőik az egyedi QR kódos karszalagjukat, amelyek az altábori színekben pompáznak.

A karszalagok egyrészt tartalmazzák az összes olyan információt, amely az egészség megóvásához, a pontos azonosításhoz szükséges (a rendszerbe előre betáplált gyógyszeres kezelésre vagy gyógyszerérzékenységre, bármely betegségre vagy ételallergiára vonatkozó információk a tábor egész területén könnyedén és pillanatok alatt leolvashatók egy rendszer segítségével, így a tábori biztonságért és az egészségügyi ellátásért felelős személyzet számára szükség esetén azonnal rendelkezésre áll), másrészt a több mint 150 hektáros zánkai tábor egyes zónái között is elengedhetetlen szerepet tölt be a QR kódos karszalag. A területen forgóvillás beléptetési rendszer működik, amely a karszalag QR-kódjával aktiválódik, a be- illetve a kilépés kizárólag a QR-kód leolvasása után történhet meg, tehát kizárt, hogy a táborozók közelébe illetéktelenek férkőzzenek.

A gyerekek QR kódja felnőtt QR kód használata nélkül nem működik. A rendszer azt is figyeli, hogy ki, melyik zónában van, és csak onnan engedi a mozgást, ahova előzőleg belépett, valamint csak abból a zónából engedi kilépni vagy átlépni egy másik zónába a táborozókat. Ha például valaki belépett a strand területére, még egyszer nem tud oda bejutni vagy mást beengedni a saját QR kódjával. A karszalag csak a strandok, kalandparkok, közösségi területek nyitvatartási ideje alatt engedi be a táborozókat, tehát a QR kódos azonosításnak köszönhetően a gyermek soha nincs egyedül, a diákok csak felnőtt kísérővel együtt tartózkodhatnak bármely frekventált ponton. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy adott csoportban a gyerekeket csak akkor fogja átengedni például a strand felé a kapu, ha már a csoport legalább egy kísérője előtte belépett. Visszafelé pedig a csoport felnőtt kísérőjét csak akkor engedi vissza a kapu, ha már a csoportjának egyetlen táborozója sem tartózkodik a strandon. A strand zónájába tehát egy felnőttnek kell először belépnie, és egy felnőtt jön vissza utoljára. Minden egyes kapunál ugyanez a szisztéma érvényesül.

Ha mindenki elfoglalta a kiosztott altábori szállását, kezdődhet a nyaralás! De mit is lehet csinálni egy fárasztó út után először a táborban? Olyan programokat, amelyek egyszerre lazák, mégis szórakoztatóak és csapatépítőek.

A szabály- és táborismereti játékokon keresztül a táborozók könnyedén megismerkedhetnek a házirenddel és az Erzsébet-táborok szellemiségével. Majd a csapat együtt felfedezi a tábor virtuális térképét, a tábori applikációt, mely egész héten segít nekik a programok közötti eligazodásban, sőt a tábor végén értékelhetik is vele az itt eltöltött időt.

A tábor legizgalmasabb része, amikor a gyermekek először találkoznak egymással és szárba szökkennek az akár életre szóló barátságok. Ekkor ismerik meg a TESO-kat (Tábori Együttélést Segítő munkatársakat) is, akik a tábor során végig igazi nagytesóként vigyáznak majd rájuk. Ezeket a pillanatokat a csapatépítő és bizalomfejlesztő csoportjátékok segítségével élhetik át, melyeket a tábor helyszínétől függően összesítve Zánkalandnak, vagy Fonyódkalandnak hívnak az Erzsébet-táborokban.

Hogy igazán otthon érezhessék magukat a táborban, az első játékok egyike a Rózsák nyomában, ahol a táborozók az Erzsébet legenda elemeit felkutatva ismerik meg Szent Erzsébet történetét, hogy ezután már ők is azonosulni tudjanak a tábor szellemiségével.

Miután mindenki ellazult egy kicsit, rögzültek a nagy mosolyok, és már bátran megszólítják egymást a gyermekek, itt az idő, hogy az altábori nyitóceremónián a táborozók megtanulják a közös altábori csapatkiáltást és felhúzzák az altábori zászlót. Innentől már tényleg egy csapatként vágnak neki a tábori hétnek.

A tábor nagy megnyitására, a Tábornyitó ceremóniára aznap este 20:30 körül kerül sor. A hagyományokhoz híven, a TESO-k a Főtérre vonulnak, ahol felveszik az altáboruk színének megfelelő pólójukat, hogy így fogadják a csapatukat. Az izgatott, közös visszaszámlálás után elkezdődik a show, a TESO-k előadják a TESO-táncot az Erzsébet-dalra, miközben a csapataik nem győznek tapsolni nekik.

Ezután a tábor helyszíni megvalósításáért dolgozók köszöntik a táborozókat és felkérik a TESO-kat a zászlófelvonásra és a Himnusz közös eléneklésére.

Az ünnepélyes pillanatok után a Táborvezető hivatalosan is megnyitja az adott turnust, és egyenként üdvözli az altáborokat, akik bemutatják az altábori csapatkiáltásukat. Innentől pedig szabad a tánc: a táborozók önfeledten szórakozhatnak egészen a 22:00 órakor felhangzó búcsúzenéig. Másnap reggel pedig új kalandok kezdődnek, hiszen kezdetét veszi a balatoni táborozás!