korok dots oval

Április 24-én 14:00 óráig várják a jelentkezéseket a nyári balatoni Erzsébet-táborokba, Zánkára és Fonyódligetre. A vakációs turnusokba iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal az etaborplusz.hu weboldalon. A szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) teljes ellátást, szórakoztató és készségfejlesztő programokat, valamint gondtalan időtöltést kínál biztonságos környezetben a gyermekek számára. Mindkét táborhelyen hatnapos, ötéjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyermekek június 23-tól.

A korszerű infrastruktúrával rendelkező Zánkai- és Fonyódligeti Erzsébet-táborban már 2021 óta modern körülmények között pihenhetnek a diákok. A balatoni táborhelyeken két különböző típusú táborozási lehetőséget kínál a szervező Erzsébet Alapítvány. A Fonyódligeti Erzsébet-tábor a vízpart karnyújtásnyira lévő közelségével, a táboron belüli kisebb távolságokkal nyújt a csoportoknak családias hangulatot, valamint teljes körű biztonságot és nagyfokú odafigyelést, gondoskodást, továbbá rengeteg szervezett programot. A tábor jellegzetes jurtasátras jellegű modern, világítással, új bútorokkal és USB töltőpontokkal ellátott, kiválóan szellőző és mennyezeti ventilátorokkal felszerelt sátrakkal, továbbá légkondicionált, felújított étteremmel és közösségi helyiségekkel, valamint korszerű kalandparkkal, sportpályákkal, játszóterekkel is rendelkezik.

A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, tágas étterem, játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint közösségi terek is várják.

A táborokban hangsúlyos a biztonság: a kiválóan felszerelt tábori egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről, az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan mindkét táborhelyen, továbbá vízimentők vigyáznak strandidőben a gyerekekre. Biztonsági szolgálat ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba, és így a gyermekek közelébe. Ezt a célt szolgálja Zánkán és Fonyódligeten is a kerítés, továbbá a 24 órás kontrollal működő biztonsági kamera-rendszer is.

A táboroztatási programnak köszönhetően a zánkai és a fonyódligeti táborokba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról. Az utazást az Erzsébet Alapítvány megszervezi, a költségét megtéríti. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

A táborhelyeken naponta többféle programot szervez az alapítvány a gyermekeknek. A diákok egyebek mellett koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő foglalkozásokon, továbbá lelki programokon is részt vehetnek, de kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja őket. Tematikus programként hétfőnként a tudományok kapnak még nagyobb hangsúlyt, keddenként Sportnapot rendez az alapítvány, ahol országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakat ismerhetnek meg a diákok, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként a Hősök napján a rendvédelmi és egészségügyi szervek hivatását ismerhetik meg a táborozók játékos keretek között, csütörtökönként pedig a kultúrára fektet az alapítvány még nagyobb figyelmet a programok során.

 

Jelentkezés: E-tábor Plusz