korok dots oval

Idén is megvalósulnak a nyári, ottalvós Erzsébet-táborok a Balaton-partján. A hatnapos, ötéjszakás gyermektáborok június 19. és augusztus 26. között, a vakáció ideje alatt nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget a felújított zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban.

A balatoni táborozásra iskolák (általános iskolák, gimnáziumok, alapfokú művészeti iskolák, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelés-oktatási intézmények) és gyermekjóléti alapellátást nyújtó intézmények (család- és gyermekjóléti szolgálatok, család- és gyermekjóléti központok, gyermekek napközbeni ellátását végző intézmények, gyermekek átmeneti otthonai, családok átmeneti otthonai) jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal, valamint az egyik turnus esetében 6-11. évfolyamos diákokkal.

Jelentkezni az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet április 8-án 14 óráig. Az Erzsébet Alapítvány az Erzsébet Táborok táboroztatási programban részben állami, részben európai uniós támogatásból biztosítja a szállást, a napi ötszöri étkezést és naponta számos, táboron belüli programot a gyermekek számára. A nyári táborokban 24 órás egészségügyi ellátás is biztosított a táboroztatási program által.

A táborokban a jelenlét a koronavírussal kapcsolatos, mindenkor hatályos kormányzati előírások mellett valósulhat meg.

A zánkai táborban naponta 60, a fonyódligetiben pedig napi 30 programot szervez az Erzsébet Alapítvány, amelyek a magyarság és honismeret, a sport, a tudomány, a kultúra és a kereszténység alappillérekre épülnek. A gyerekek többek között színházi és cirkuszi előadáson, koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, valamint közösségépítő és digitális kompetenciafejlesztő, továbbá lelki programokon is részt vehetnek. De kalandparkok, sárkányhajózás, sétahajózás és idén először vízibiciklizés is vár a gyermekekre. Kiemelt alkalom a Hősök napja, mely évek óta visszatérő és a táborozók által rendkívül kedvelt programelem. A programsorozat célja a „mindennapi hősök” (katonák, rendőrök, mentősök, katasztrófaelhárítók, vízimentők, szociális munkások) hivatásának megismertetése a táborozó gyermekekkel.

A felújításoknak köszönhetően a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok mára modern infrastruktúrával rendelkeznek, ugyanakkor két különböző típusú táborozási lehetőséget nyújtanak.

Akik a Fonyódligeti Erzsébet-tábort választják a vakáció helyszínéül, korszerűen felújított, családias légkörű sátortáborba érkezhetnek, ahol modern berendezésű, jurtasátras-jellegű szállások, vadonatúj, zuhanyzós mosdók, felújított étterem és megújult közösségi terek szolgálják a tábori kényelmet.

A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, vadonatúj, tágas étterem és új közösségi terek várják.

A táborozás ideje alatt biztosított a

  • a szállás
  • napi ötszöri (az érkezés és távozás napja kivételével) étkezés a speciális étkezések lehetőségével: gluténmentes, vegetáriánus, tejfehérjementes, laktózmentes és diabetikus (natív cukormentes) étrend esetén is felkészültek a szervezők.
  • a hazautazás napján hideg úticsomag
  • 0-24 órás gyermekorvosi ügyelet és mentőszolgálat, valamint a parton vízimentő szolgálat
  • rengeteg program

Mindezek mellett a zánkai és a fonyódligeti táborokba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a csoportok az ország bármely vasúti megállóhelyéről indulva. Az utazást az Erzsébet Alapítvány megszervezi, a költségét pedig megtéríti – részben állami, részben európai uniós forrásból.

ZÁNKAI ERZSÉBET-TÁBOR

A Zánkai Erzsébet-tábor 2021-ben felújított szállásépületeiben 2, 3, 6, 7, 2×4, 8 és 10 ágyas, saját fürdőszobás, normál és emeletes ágyakkal ellátott, részben erkélyes szobákban biztosított a szállás a táborozók számára. Továbbá, a szállásokon közösségi helyiségek és különböző méretű foglalkoztató termek is rendelkezésre állnak, valamint szükség esetén az akadálymentesített szobák is igénybe vehetőek.

FONYÓDLIGETI ERZSÉBET-TÁBOR

A Fonyódligeti Erzsébet-tábor 2021-ben újonnan épített öt altábor létesítménye 40 db azonos szerkezetű és formájú – de az altáborok színeit is megmutató – „ikerjurta” csapat-sátrat foglal magában, melyekben egy kis előtérből két azonos méretű, emeletes ágyakkal 10-10 fő befogadására alkalmas hálóhely nyílik. Altáboronként zuhanyzós mosdók és teakonyha is rendelkezésre áll.

 

JELENTKEZÉS, KÍSÉRŐK

A jelentkező szervezet egy jelentkezéshez minimum 15 fő gyermeket és 2 fő kísérőt, maximum 60 fő gyermeket és 6 fő kísérőt jelentkeztethet.

Egy intézmény maximum 10 jelentkezést nyújthat be, melyben több turnust is megjelölhet, priorizálva a számára kedvezőbb időpontokat.
A kísérők közül 1 fő pedagógust csoportvezetőnek kell megjelölni, aki a táborozás során ellátja a csoportvezetői feladatokat, és a táborozás ideje alatt folyamatosan elérhető.

A kísérők tábori részvételéért az Erzsébet Alapítvány minden balatoni, ottalvós turnusban egységesen, egyszeri nettó 30.000 Ft jutalmazást biztosít.

Jelentkezni az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet április 8-án 14 óráig.
A jelentkezések során az elsődleges kommunikációs csatorna az E-tábor Plusz felülete, annak „Üzenetek” mappáját és „Üzenetek listája” pontját folyamatosan érdemes figyelemmel kísérni.

Jelentkezéssel kapcsolatban felvilágosítás kérhető az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen, illetve a 06-1/445-0214, 06-1/445-0215 és a 06-1/445-0216 telefonszámokon, jelentkezési időszakban hosszabbított ügyfélszolgálati elérhetőséggel, hétfőtől csütörtökig 08:00-18:00 óra között, pénteken 08:00-15:00 óra között.