Az Erzsébet-táborok programjai alappillérekre épülnek: ezek a tudomány, a sport, magyarság és honismeret, a kultúra és a kereszténység. 2021-ben a balatoni Élménytáborokban egy-egy alappillér szerinti tematikus napok várják a táborozókat. Így hétfőn a tudomány, kedden a sport, szerdán a magyarság és honismeret, csütörtökön pedig a kultúra kerül a középpontba, a kereszténység pedig a táborok egészét áthatja.

Az Erzsébet Alapítvány alapértéknek tartja a keresztény értékeket, ezért a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban 2021 nyarától keresztény, lelki programok is megvalósulnak.

Az Erzsébet-táborokban a legfontosabb, hogy minden táborozó önfeledten szórakozhasson, pihenhessen, és ha arra vágyik, lelkileg is feltöltődhessen. Ezért az Alapítvány célja hitelesen közvetíteni a keresztény értékeket a táborozás során, miközben tiszteletben tartja a gyermekek és a kísérők felekezeti hovatartozását és nézeteit.

A táborozás alatt a vallási eseményeken nem kötelező a részvétel, ugyanakkor mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy hitbéli növekedését az Erzsébet-táborokban is gyakorolhassa. 2021-től a Zánkai Erzsébet-táborban egy kápolna is a táborozók rendelkezésére áll a főépületben.

Ahhoz, hogy a gyermekek megélhessék hitüket, vagy választ kaphassanak hitbéli kérdéseikre, 2021-ben először református és katolikus TESTVÉREK is jelen lesznek a nyári ottalvós Erzsébet-táborokban. Miséket és istentiszteleteket tartanak, kötetlen beszélgetésekre is alkalmat teremthetnek, valamint bekapcsolódnak más tábori programokba, és ők maguk is tartanak kiscsoportos foglalkozásokat, ahol például Bibliai történeteken alapuló digitális játékokat játszhatnak a táborozók.