korok dots oval

Mit is keresünk, amikor többnapos osztálykirándulást tervezünk?

Legyen a helyszín központi helyen és a környék bővelkedjen nevezetességekben, történelmi emlékhelyekben.

Vagy…

Legyen a helyszín természetközeli, az osztállyal tudjunk nagyokat sétálni, ismerkedhessünk a természeti csodákkal.

Fontosak a programok, minél több, annál jobb: sport- és ismeretterjesztő programok, kézműveskedés, játszóház, kalandpark, közös fagyizás, állatkert, és így tovább.

Vagy…

Egyfajta állandó program a fontos: strandolás, esetleg túrázás.

A programok lényegesek, de gondoltunk már arra, hogy hol és milyen körülmények között szállunk meg, és akkor még nem szóltunk arról, hogy hol és mit eszünk és mennyiért?

Az Erzsébet Táborok ottalvós tábortípusaiba tartozó háromnapos, kétéjszakás osztálykirándulások minden fenti elvárásnak megfelelnek. Az osztálykirándulások programjaiban csapatépítő, élménypedagógiai foglalkozások, tudományos ismeretterjesztő és földrajzi ismereteket bővítő előadások is szerepelnek. Digitális kompetenciafejlesztő program, túra, továbbá a felelős állattartásról és az ízeltlábúakról szóló bemutató is van a tábori programpalettán. Minden táborozónak lehetősége nyílik a balatoni sétahajózásra, számos sportprogramon, mozi és színházi előadáson, valamint esti, könnyűzenei koncerten vehetnek részt a gyerekek, és a Haditechnikai Parkba is ellátogathatnak.

A napi 30 különféle, ingyenes tábori program, a balatoni, tábori sétahajózás, kalandparkozás és történelmi-természeti séta mellett lehetőség nyílik a Balaton környékének felfedezésére is: 20 perces buszos úttal Tihanyba látogathatunk, ahol kerékpárokat tudunk kölcsönözni, elmehetünk a Levendula Házba, a Babamúzeumba, vagy a Tihanyi Apátságot is megtekinthetjük. Sőt, dottó kisvonatozhatunk is. Mindössze 50 perces úttal Veszprémbe is átruccanhatunk: ott vár ránk többek között a Veszprémi vár és állatkert, de fagyizhatunk is a sétálóutcát csodálva.

A zánkai tábortól egy órányira lévő Keszthelyen további kalandok várnak az osztálykirándulókra: a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelye, a Festetics kastély és a Marcipán Múzeum és Cukrászda élményekkel teli napot nyújthat, de nincs messze a Töreki Halastavak természetvédelmi terület, a siófoki víztorony, az Ásványmúzeum, a Szigligeti vár, a balatondericsi Afrika Múzeum és a Csopakon lévő Balaton-felvidéki Nemzeti Park sem.

Ha egy iskola a szülőkkel közösen úgy dönt, hogy a gyerekeket a Zánkai Erzsébet-táborba hozza osztálykirándulásra, akkor a napi 30 különféle tábori program mellett a szállás és az egész napi étkezés is megoldott, napi 1000 Ft összegű jelképes részvételi biztosíték mellett a háromnapos, kétéjszakás osztálykirándulások során. A táboron kívüli programok terén pedig lehetőség nyílik a környék feltérképezésére is.