korok dots oval

Milyen érzés lehet a „világ tetején” állni? Hogyan lehet megmászni a Himaláját? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ a táborozók a „Közelebb az éghez” – Magyar hegymászók a világ 8000 méteres csúcsain című előadáson az őszi osztálykirándulások során.

A „Zánkai Erzsébet-táborban” tartott érdekfeszítő előadást Sterczer Hilda tartotta, aki egyike annak a hét magyar nőnek, akik megmászták a Himalája 8500 méteres csúcsát. A hegymászónő mindezt oxigénpalack nélkül tette, ami máig rekordnak számít a magyar hegymászásban.

Az előadás vázát Sterczer Hilda élménybeszámolója adta a Himalájáról, aminek a hallatán még a tapasztalt hegymászók is megborzonganak, hiszen már az oda vezető út is tele van izgalmakkal.

A táborozók a számos érdekes történet mellett olyan gyakorlati kérdésekre is választ kaphattak, hogy mit kell vinni egy expedícióra, milyen az, amikor szilánkosra törik egy csoki a hideg miatt, vagy éppen mennyi jeget kell megolvasztani a kedvenc teájukhoz a hegyekben?

A csodás fényképekkel tarkított előadás során a résztvevők bepillantást nyerhettek a túrák legizgalmasabb pillanataiba, és az olykor megdöbbentő élményeket hallgatva ismerhették meg alaposabban a hegymászás különleges dimenzióit.