A tábor ötödik napján, a 2021-es tematikus napok által csütörtökön a kultúráé a főszerep az Erzsébet-táborokban.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a hét többi napján nem találkozhatnak kulturális programokkal a táborozók, hanem azt, hogy ezen a napon ez még hangsúlyosabb.

A táborozás utolsó napja a hazautazás előtt és a sok csapatépítő játéknak és foglalkozásnak köszönhetően a táborozók már egy nagy közösségé kovácsolódnak össze. Barátságok mélyültek el a gyermekek között, és a táboroztatókkal is jó kapcsolatba kerültek a gyerekek.

A kultúra napja a különböző művészeti ágak bemutatásának, a zenének, az előadóművészetnek, az önkifejezés, a közösség ünneplésének az ideje, amikor a ZeneTESO-k, TáncTESO-k és a SzínjátszóTeso-k is rivaldafénybe kerülnek.

Csütörtökön megnyílik a zene birodalma, ha síppal-dobbal, nádi hegedűvel nem is, de más érdekes hangszerekkel találkozhatnak a gyermekek a különböző zenei foglalkozások során.

Egy ismert zongoraművésznőtől, Várnagy Andreától kérdezhetnek a zenéről, megismerik a komoly- és modernzene közti különbségeket és az interaktív programok során maguk is zenélhetnek.

A Modernzene foglalkozáson akusztikus és digitális hangszerekkel, valamint énekimprovizációs gyakorlatokkal szórakozhatnak.

Ha a zenélést megunták a gyerekek, akár táncra is perdülhetnek, választhatnak, hogy modern- vagy népi táncot járnának-e szívesebben, hiszen mindkettővel megismerkedhetnek a nap folyamán.

Ha a zenélést megunták a gyerekek, akár táncra is perdülhetnek, választhatnak, hogy modern- vagy népi táncot járnának-e szívesebben, hiszen mindkettővel megismerkedhetnek a nap folyamán.

A legismertebb népdalok éneklése közben kézműveskedhetnek is, a nap végén pedig megtekinthetik az alkotásaikból készült „Ezek voltunk mi!” című kiállítást, amely a héten alkotottakat vonultatja fel. A Tükröm-tükröm, mondd meg nékem című tábori „szépítkező” programon pedig hajfonást, csillámtetoválást vagy hennafestést is kipróbálhatnak.

A Kamaszhét során a tinik az Élménydobolást is kipróbálhatják, djembe, derbuka, cajon, karton cajon hangszereken zenélhetnek közösen egy tréner vezetésével.

A színes foglalkozás kínálatot a közösségi, kulturális programok még tovább erősítik, hiszen csütörtökönként a táborban színházi előadáson, koncerten és a tábori tehetségkutató döntőjén, a Csillagok Útja Gálán is részt vehetnek a táborozók.

Rossz idő esetén sincs baj, hiszen a tábori Mozi ekkor hangulatos filmvetítéssel, a Tábori Tusa program pedig egy szórakoztató, interaktív kvíz-partyval várja a gyermekeket.

Az utolsó esték mindig nagyon izgalmasak, hiszen nem csak a Tábortűz köré gyűlhetnek össze a táborozók egy hangulatos öröméneklésre, hanem még egyszer, a héten utoljára ismét együtt is szórakozhatnak az egész táborral, sőt a bátrabbak még egy éjszakai akadályversenyen is részt vehetnek, ahol állomásról állomásra haladva kell különböző játékos próbatételeket megoldaniuk.