korok dots oval

Május 10-ig lehet jelentkezni az Erdélyi Erzsébet-tábor nyári turnusaiba. Az idei évben is számos izgalmas és felejthetetlen élmény várja a résztvevőket a Madarasi Hargita lábánál lévő táborhelyen, ahová a szervező Erzsébet Alapítvány az anyaországi és az erdélyi magyar gyermekeket közös táborozásra invitálja.

Kik jelentkezhetnek?

A nyári, erdélyi Élménytáborokba a magyarországi székhellyel rendelkező köznevelési intézmények, valamint a kiírásokban részletezett, Erdélyben működő intézmények jelentkezhetnek diákcsoportokkal, akiknek tagjai a jelentkezés pillanatában 1-7. évfolyamon tanulnak, 6 éves korukat már betöltötték, de még nem 15 évesek.

Utazás Erdélybe szervezetten, vonattal

Egy-egy tábori turnus során 7 napot és 6 éjszakát töltenek együtt a gyerekek. A Magyarországról érkező tanulók az Erzsébet Alapítvány által szervezetten, vonattal utaznak Erdélybe, így ők ebből az időintervallumból 2 éjszakát (oda- és visszaút) hálókocsis vonaton töltenek a kísérőikkel.

Elektronikus jelentkezés

Jelentkezni az Erzsébet Alapítvány holnapjáról, az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet 2024. május 10-én 14 óráig. Egy szervezet maximum 5 jelentkezést nyújthat be, és a jelentkezésben priorizálva több turnust is megjelölhet. Minden gyermek egy adott évben, csak egy nyári Élménytáborban – a Zánkai Erzsébet-táborban, vagy a Fonyódligeti Erzsébet-táborban, vagy az Erdélyi Erzsébet-táborban – vehet részt, akkor is, ha különböző szervezetek ugyanazzal a gyermekkel nyújtanának be jelentkezést.

Teljes ellátás, korszerű táborhely

Az Erdélyi Erzsébet-táborban a balatoni táborokhoz hasonlóan a szállás, a napi ötszöri étkezés, valamint az egészségügyi ellátás is garantált. A szervező alapítvány gluténmentes, vegetáriánus, tejfehérjementes, laktózmentes és diabetikus étkezési lehetőséget is biztosítani tud, az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően gyönyörűen megújultak és még korszerűbbé váltak a tábor egyes helyszínei, többek között három teljesen új, tájjellegű közösségi épület jött létre, kenyér- és kürtőskalács sütő kemence is létesült, valamint mezítlábas park, megújult és új sportpályák, továbbá kalandpark és játszótér is gondoskodik a felejthetetlen tábori élményekről.

Programok az erdélyi Élménytáborokban

A táborban számos kulturális program várja a gyerekeket, közöttük koncert és táncház is. Emellett sport- és hagyományőrző foglalkozások, izgalmas vetélkedők, valamint kirándulások – a Madarasi Hargitára, Csíkszeredára, a Csíksomlyói kegytemplomhoz – is szerepelnek a programok között.

A fenti információk tájékoztató jellegűek és nem teljes körűek, a pontos részleteket a pályázati felhívás(ok) tartalmazzák, amelyek a jelentkezők számára elérhetők az E-tábor Plusz jelentkezési felületen a „Kiírások” menüpontban a „Részletek” -re kattintva a „Dokumentumok” fülön.

Jelentkezéssel kapcsolatban felvilágosítás kérhető az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen, illetve a +361/445-0214 és a+361/445-0215 telefonszámon hétfőtől csütörtökig 08:30-17:30, pénteken 08:30-15:00 (CET) óra között.