korok dots oval

Ősszel is fogadta a gyermekeket a felújított és modern Erzsébet-tábor Zánkán, ahol szeptember 5-e és 30-a között őszi, tábori osztálykirándulásokat szervezett az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A háromnapos, kétéjszakás turnusokban összesen mintegy 17 ezer táborozó vett részt. Az 1-8. évfolyamos diákok az ország csaknem 200 településéről érkeztek az őszi táborozásra.

Közel 300 iskola nyújtotta be jelentkezését az őszi, zánkai táborozásra, ahol nyolc turnusban számos közösségépítő és szabadidős programot szervezett az Erzsébet Alapítvány. A diákok több mint 20 különféle program közül választhattak a turnusokban, így a kikapcsolódáson túl új ismereteket is szerezhettek, bővülhetett tudásuk ismeretterjesztő, digitális és szociális kompetenciát fejlesztő programokon, színházi előadásokon és hagyományőrző foglalkozásokon. Az őszi osztálykirándulásokon a szervezők egyebek mellett interaktív IT foglalkozást, látványos bogárbemutatót, vicces kémiai és fizikai bemutatót kínáltak a gyermekeknek, de a Balaton vizére szállva a katamarán vitorlást is kipróbálhatták. A tábori koncerteken fellépett mások mellett a Children of Distance és Oláh Gergő, a színházi előadások részeként pedig a Déryné Program művészei többek között a Vitéz Lászlót és Az okos lányt is előadták. A himalájai csúcsot meghódító Sterczer Hilda és a 8000 méter feletti csúcsra érő első magyar nő, Nedeczky Júlia is tartott előadást a tábori osztálykirándulásokon. A Balaton északi partja méltán híres a kirándulóhelyeiről, a szervezett túrák során a táborozók is megismerhették a Balaton-felvidék állat- és növényvilágát, ugyanakkor a csoportok akár saját kirándulásokat is szervezhettek a környéken. A gyermekek a háromszintes mászópályából álló kalandparkot, a trambulinokat vagy az íjászatot is kipróbálhatták. Az Erzsébet-táborokban a gyermekek más iskolából érkező társaikkal is találkozhattak, így új barátságok szövődhettek.

Az Erzsébet Alapítvány a programok mellett teljes körű ellátást, ezen belül napi ötszöri étkezést nyújtott a diákoknak, továbbá 24 órás gyermekorvosi ügyelet garantálta a biztonságos táborozást.

Mára a felújított zánkai táborhely összes szállásépülete fűthető, így a szokásosnál hűvösebb és csapadékosabb szeptemberi időjárás sem okozott kényelmetlenséget a táborozók számára, rossz idő esetén pedig fedett közösségi terekben valósultak meg a programok.

Az őszi, zánkai táborozás mellett az erdélyi táborhelyen is szervez osztálykirándulásokat az Erzsébet Alapítvány, amelyek egészen október 26-ig tartanak. Év végén pedig az Erzsébet-karácsony ünnepi programsorozata várja a gyermekeket Zánkán.