Elindult a jelentkezés a nyári, ottalvós Erzsébet-táborokba

Vakáció felejthetetlen élményekkel a Balaton-partján

Megkezdődött a jelentkezés a Zánkai Erzsébet-tábor és a Fonyódligeti Erzsébet-tábor nyári turnusaiba. A táboroztatási programnak köszönhetően idén is több tízezer gyermek szerezhet életre szóló élményeket nyáron a korszerű Balaton-parti táborhelyeken, ahol számos kikapcsolódásra alkalmas, valamint képességeik fejlesztését segítő, különleges programot kínál a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A két helyszínen hatnapos, ötéjszakás turnusokban vakációzhatnak a gyermekek június 18-tól. A balatoni táborozásra az iskolák április 14-ig jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal az etaborplusz.hu weboldalon.

 

Mindenből a legjobbat

A nyár folyamán vasárnaptól péntekig tartó tábori turnusokban vehetnek részt a diákok. Az Erzsébet Alapítvány az Erzsébet Táborok táboroztatási programban állami támogatásból biztosítja a szállást, a napi ötszöri étkezést és az egészségügyi ellátást. A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor két különböző típusú táborozási lehetőséget nyújt:

  • A „Fonyódligeti Erzsébet-táborban” korszerűen felújított, családias légkörű sátortáborban vakációzhatnak a diákok, ahol modern berendezésű, jurtasátras-jellegű szállások, vadonatúj, zuhanyzós mosdók, felújított étterem és megújult közösségi terek szolgálják a tábori kényelmet. 2023-tól már az új kalandpark és a felújított sportpályák is hozzájárulhatnak az élményszerzéshez.
  • A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, vadonatúj, tágas étterem és új közösségi terek várják.

Egyedi foglalkozások, izgalmas programlehetőségek

A zánkai és fonyódligeti táborhelyen egyaránt naponta többféle programból válogathatnak a gyermekek. A diákok többek között színházi és cirkuszi előadáson, koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitális kompetenciafejlesztő programokon is részt vehetnek, de kalandpark, sárkányhajózás és sétahajózás is várja őket. Tematikus programként keddenként mindkét táborhelyen Sportnapot rendez az Erzsébet Alapítvány, ahol országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg a táborozók, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként a Hősök napján a katonák, a rendőrök, a mentősök, a tűzoltók, a vízimentők, a büntetés-végrehajtás, valamint a TEK munkatársainak hivatását ismerhetik meg a gyerekek.

Idén még nagyobb hangsúlyt kap az együvé tartozás. Újításként Zánkán minden délelőtt a Balaton-parton tartja meg az alapítvány a közösségépítő programokat, így az ország különböző pontjairól érkező gyermekek még több időt tölthetnek együtt strandolás közben is. Fonyódligeten össztábori csapatépítő játékokat is rendez az Erzsébet Alapítvány valamennyi turnusban.

Jó tudni! – Jelentkezés a Balaton-parti Élménytáborokba

A köznevelési intézmények jelentkezésüket kizárólag a www.erzsebettaborok.hu oldal E-tábor Plusz menüpontjából elérhető felületen adhatják be, sikeres regisztrációt követően.

Az iskolák egy jelentkezés során minimum 15, maximum 60 fő 1-8. évfolyamos gyermeket jelentkeztethetnek. Egy intézmény maximum 10 jelentkezést nyújthat be, melyben több turnust is megjelölhet, priorizálva a számára kedvezőbb időpontokat.

A kísérők közül 1 fő pedagógust csoportvezetőnek kell megjelölni, aki a táborozás során ellátja a csoportvezetői feladatokat, és a táborozás ideje alatt folyamatosan elérhető.

Jelentkezni az Erzsébet Alapítvány holnapjáról, az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet 2023. április 14-én 14 óráig. A jelentkezések beadási sorrendje nem befolyásolja a jelentkezések elbírálását.

A táboroztatási programnak köszönhetően a zánkai és a fonyódligeti táborokba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról. Az utazás megszervezéséről és költségeiről az Erzsébet Alapítvány gondoskodik. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

Bővebb információ a jelentkezési felhívásban található, az E-tábor Plusz jelentkezési felületen a „Kiírások” menüpontban a „Részletek” -re kattintva a „Dokumentumok” fülön.

Jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekben az ügyfélszolgálat készséggel áll rendelkezésre az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen vagy a +36 1 445 0215 és +36 1 445 0216 telefonszámon.