korok dots oval

A Napközi Erzsébet-táborok egyik lényeges és elengedhetetlen programeleme a kirándulás, ezáltal a vakációzó diákoknak lehetőségük nyílik felfedezni hazánkat, távolabbi, 1 napos kirándulásokon részt venni a napközi ideje alatt, vagy akár csak a környék látnivalóit felfedezni.

A Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy hétfőtől péntekig tartó turnus alatt a hagyományos tábori programokat is főszerepbe helyezte, úgy, mint a kreatív kézműves-foglalkozásokat: képeslapot készítettek, gyöngyöt fűztek és dekorgumiból virág is készült, de a batikolás csínját-bínját is elsajátíthatták a gyerekek. Kincsesládát is tervezhettek, és a héten báb- és figurakészítés is volt. A kreatív kikapcsolódás mellett a sportra is jutott idő: játékos és sportos sor- és váltóversenyeket szerveztek a pedagógusok, és a programtervnek megfelelően Noszvaj környékét is felfedezték az iskolások.

A 2020-as pandémiás helyzet miatt kisebb csoportok táboroztak egy időben és egy helyen, a kirándulásokat is eszerint szervezték az iskola tanárjai.

korok dots oval

A gyerekek túráztak a Noszvajtól északi irányba található Novaji kunyhóhoz, útba ejtve Várkutat is, amihez az út a Kánya patak menti erdőn keresztül vezetett. Ezt követően a Síkfőkúti tavon vízibicikliztek a gyerekek, majd a mozgalmas napot egy közös fagylaltozással zárták. Ha mindez nem lett volna még elég, a tanyavilágot különleges módon fedezhették fel, a Sári tanyára a noszvaji szafari busszal utaztak a táborozók.

A mozgalmas hét zárásaként egy egész napos strandolással múlathatták az időt a táborozók, amelyről egy rövid összefoglaló is készült.

Vigyázz, kész, strand!