Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

Vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborok a Balaton északi partján. Napi ötszöri étkezés, hamisíta...

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdától pénteki...

Osztálykirándulás Fonyódligeten

Őszi, háromnapos és kétéjszakás, ottalvós táborok. Hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig tartó tur...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

A közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya során befolyt állampolgári adományoknak köszönhe...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények országszerte. A nyári szünetben t...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás tábor a speciális ellátást igé...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok számára. ...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Tihanyban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok, daganatos betegségből...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Osztálykirándulás Erdélyben

Az erdélyi évközbeni osztálykirándulásokat az Erdélyben működő közintézmények és gyermekvédelmi inté...

Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a határon túl. Ötnapos négyéjszakás tábor Erdélyben, oda-vissza 1-1 napos, h...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család! Hétvégente a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem csalá...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

Évzáró ünnepi programsorozat. Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges kulturális prog...

sun boat fish fish

Sport az Erzsébet-táborokban

korok dots oval

Az Erzsébet Táborok programjai öt alappillér köré szerveződnek, ezek a tudomány, a sport, magyarság és honismeret, a kultúra és a kereszténység. A 2021-es év egyik újítása, hogy a balatoni Élménytáborokban egy-egy alappillér szerinti tematikus napok várják a táborozókat. Így amíg hétfőn a tudomány kerül a középpontba, addig kedden a sporté a főszerep, szerdán a magyarság és honismeret, csütörtökön pedig a kultúra adja a programok keretét. Az ötödik alappillér, a kereszténység pedig a táborok egészét áthatja.

Kedden, a sport szerelmesei örülhetnek, hiszen aznap a mozgás kapja a legnagyobb hangsúlyt. De természetesen más típusú programokon is részt lehet venni. Amellett, hogy Zánkán és Fonyódligeten is rengeteg sportpálya várja a játszani vágyókat a tábor minden napján, a keddi napok kiemelt eseménye a Sportnap. Az országos sportszövetségekkel együttműködve szervezi a napot az Erzsébet Alapítvány, amelyen lehetősége nyílik a táborozóknak, hogy minél több, Magyarországon is elérhető sportággal megismerkedjenek, sőt délután egy sportbemutatót is láthatnak. Lesznek köztük ismertebbek, és olyanok is, amelyekről még talán nem is hallottak a gyerekek. Itt mindenki találhat kedvére valót, és az ország bármely pontjáról érkezőknek segítség lehet, hogy megtalálják a saját településükhöz legközelebb lévő sportolási lehetőségeket és elérhetőségeket. Az olimpia jegyében és a Tábori Olimpia programmal összhangban ezen a napon olimpikonok is meglátogatják a táborozókat.

Mindemellett a héten a táborozók különféle sportbajnokságokon is részt vehetnek, mint homokos pályán szervezett alsós és felsős focibajnokság, strandkézilabda, strandröplabda, kosárlabda, tollaslabda és pingpong bajnokság, illetve kipróbálhatnak egy könnyen játszható, izgalmas golyós sportot is a vetélkedés jegyében, a bocsát.

A táborozók gokartozhatnak vagy éppen tandem kerékpározhatnak, vár rájuk Ultimate frizbi, vívás, lézerharc (speciális lézerfegyverekkel és érzékelő sisakokkal) vagy éppen élő csocsó. Aki még nagyobb izgalmakat keres, megtalálhatja a számításait: a zánkai táborban a háromszintes mászópályából és egy ejtőgépből álló kalandparkban teheti próbára ügyességét. A park automata biztosító rendszerrel és közel 70 akadállyal várja a táborozókat.

A fiatalok váltófutásban, csapatjátékok során, erdei kalandparkban, felfújható ügyességi akadálypályán, vizes vetélkedőn – ahol vicces feladatok várnak mindenkit és garantáltan gyerek nem marad szárazon –, továbbá a népszerű tévés játék mintáján alapuló, 1 perc és nyersz elnevezésű programon is kipróbálhatják magukat.

A táborban 4 trambulin is található, amelyeket kedvükre használhatnak a táborozók. Teniszütőt is ragadhatnak, sőt a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit kombináló teqballt is kipróbálhatják, ami remekül alkalmas mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére. Aki szeretné, az a TSMT torna alapjait is elsajátíthatja, amely jó hatással lehet az egyensúlyérzék fejlesztésére is.

Zánkatlon néven, 2021 újításaként a gyermekek részt vehetnek egy sportágválasztón is, kipróbálhatnak számos különleges és izgalmas sportágat, hogy megtalálják a hozzájuk legjobban passzolót. Természetesen a Balaton hullámait is megszelidíthetik a táborozók. Az óránként induló 17 személyes sárkányhajókon ereszkedhetnek a vízre a gyerekek balesetvédelmi és mentőmellény használati oktatást követően.

Az Európa Bajnokság (2021. június 11. – július 11.) és az Olimpia (2021. július 23. – augusztus 8.) heteiben az erre a célra kialakított szurkolói zónában buzdíthatják és szurkolhatnak a kedvenceiknek a táborozók.

 

korok dots oval

A sportprogramokkal összhangban a gyerekek az egészséges életmóddal és táplálkozással, valamint az egészségtudatossággal is ismerkedhetnek.