Igazán különleges programban lehetett része a „Zánkai Erzsébet-táborban” táborozó gyerekeknek, akik részt vettek a Náray Erika színésznő, énekesnő, szinkronszínész vezetésével tartott szinkronfoglalkozáson.

A foglalkozás elején Náray Erika mesélt a színészpályáról, a szinkronszínészet rejtelmeiről, és megmutatott néhány általa szinkronizált meserészletet, majd el is énekelt pár nagy sikerű, magyar nyelven az ő hangján ismertté vált meseslágert a gyerekeknek, akik álmélkodva hallgatták.

A program során a gyermekek a Mekk Elek című mese egy epizódjának részleteit szinkronizálhatták, miután kiválasztották, melyik karaktert szeretnék megszemélyesíteni. A saját szövegrészletüket a lehető leghitelesebben kellett előadniuk, ezért a művésznő iránymutatása alapján megtanulták, hogyan is játszhatnak a hangszínükkel az adott jelenethez igazodva.

Nem csak a szövegkönyvben szereplő sorokat olvasták fel egyenként a gyerekek, hanem a különböző hanghatásokat is reprodukálták, például dobogtak a lábukkal, hogy utánozzák a kecskék patájának kopogását.

Miután minden táborozó szinkronizálta a saját karakterét, a foglalkozáson jelen lévő vágó munkatárs utómunkázta és a karakterek szájmozgásához igazította a gyermekek hangját, valamint a különböző háttérzajokat.

Az egyórás foglalkozás végén a táborozók büszkén tekinthették meg az általuk szinkronizált epizódot, melyet ajándékként meg is kaptak, hogy később is visszanézhessék.