korok dots oval

Május 15-től június 9-ig osztálykirándulásoknak ad otthont a megújult „Zánkai Erzsébet-tábor”. Négy héten át, hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig tartó turnusokba érkezhetnek az iskolák 1-8. évfolyamos diákokkal.

A tábori osztálykirándulásokon a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) az Erzsébet Táborok táboroztatási programban biztosítja a korszerű szállást, a napi étkezéseket, az egészségügyi ellátást és mintegy 30 különféle, osztályközösségeket erősítő programot az iskolások számára. Több mint 16 ezer vendéget vár az Erzsébet Alapítvány.

Sikeres jelentkezést követően a gyermekek az ország bármely pontjáról érkezhetnek a kívül-belül megújult zánkai táborba, ahol 2021 óta az összes szállásépület fűthető, a szobákban pedig új bútorok és saját fürdőszoba is szolgálja a táborozók kényelmét. A programok a korszerű közösségi terekben, a felújított sportcsarnokban és színházteremben, valamint szabadtéren valósulnak meg.

Tavasszal, a háromnapos kétéjszakás, tábori osztálykirándulásokon a szervező Erzsébet Alapítvány koncerteket és színházi előadást, sportprogramokat, továbbá digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő, játékos foglalkozásokat is biztosít a táborozóknak. De lehetőség van sétahajózásra, íjászatra, túrázásra, sőt, a diákok kipróbálhatják magukat a kalandparkban is. A turnusok ideje alatt az iskolák is szervezhetnek kirándulásokat, így a környék látnivalóit is megismerhetik a gyermekek.