korok dots oval

Melyek az összetevői egy igazán fantasztikus osztálykirándulásnak? Természetesen szükséges hozzá egy jó társaság, új, a tanulmányokhoz is kapcsolható ismeretek, gyönyörű környezet, finom ételek, kényelmes szállás és persze szórakoztató programok, hogy mindenki sok-sok emlékkel térjen haza. A „Zánkai Erzsébet-táborban” május 15-től június 9-ig összesen mintegy 16 ezer táborozó kapcsolódott ki a tavaszi, osztálykirándulások elnevezésű táborokban.

Izgalmas programok

A legtöbb diák számára fontos a tanulás, ugyanakkor sokszor érzik nehéznek vagy unalmasnak. A tábori osztálykirándulásokon a szervező Erzsébet Alapítvány nagy hangsúlyt fektetett az élményalapú, tanulást segítő, kompetenciafejlesztő programok megvalósítására, így egy-egy tudományterület akár teljesen új megvilágításba kerülhetett. A gyerekekre olyan digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő foglalkozások vártak, mint a vicces fizikai-és kémiai kísérleteket bemutató látványos műsor, az informatika karrierlehetőségeit megismertető interaktív pályaorientációs foglalkozás, de betekintést nyerhettek az ízeltlábúak csodálatos világába is a Bogár Show-n. Az izgalmas programok hatására a diákok motiváltsága nőhet az adott szakterület mélyebb megismerése felé, ezáltal pedig iskolai eredményeik is jobbá válhatnak.

Kultúra és szórakozás

Játék és szórakozás közben nyitottabbá válhatunk, új oldalunkról ismerhetnek meg bennünket mások. Minél őszintébb és mélyebb kapcsolatokat ápolnak egymással a diákok, annál inkább javulhat az iskolai közérzet, a közösségi együttműködés, de akár a teljesítmény is. A jó kapcsolatok kialakításában pedig elsődleges szerepe lehet az iskolán kívüli, közös élményszerzésnek. A gyermekek jövőépítését segítő élménypedagógiai foglalkozások mellett az önfeledt szórakozásra is bőven akadt lehetőség a tavaszi táborokban: cirkuszi előadás, mozi és könnyűzenei koncert is várta a gyermekeket.

Mozgás a tavaszi napfényben

A táborban lehetőség volt sétahajózásra, íjászatra, túrázásra, sőt, a diákok kipróbálhatták magukat a trambulinokon és a kalandparkban is. A csapatépítő foglalkozásokon különböző kellékek segítségével számos játékot próbálhattak ki a táborozók. A turnusok ideje alatt az iskolai csoportok maguk is szervezhettek kirándulásokat, így a környék látnivalóit – például a csodálatos Tihanyt vagy Balatonfüredet – is megismerhették a gyermekek.

Szabadon, mégis biztonságban

A kívül-belül megújult „Zánkai Erzsébet-tábor” óriási területen, több mint 15 hektáron helyezkedik el, ahol az osztályok egyszerre élvezhetik a Balaton-felvidék páratlan természeti adottságait, a tó közelségét és a tiszta levegőt. Nem kérdés, hogy a tábor helyszíne már önmagában is kedvező feltételeket biztosít a pihenésre és kikapcsolódásra. A gyönyörű zöld, tábori környezet még tovább fokozza azt a szabadságélményt, amelyet csak a természet képes adni, és amely a hosszú tél után végre igazi feltöltődést jelenthet.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy egy ekkora táborhelyen mi garantálja a gyermekek biztonságát, ezzel együtt pedig a szülők megnyugvását, hogy a gyermekük jó kezekben van. Mindamellett, hogy a diákok az őket jól ismerő pedagógus kísérőkkel érkeznek, elmondhatjuk, hogy a „Zánkai Erzsébet-táborban” lehetetlen elveszni. A résztvevők a tábori lét alatt egyedi, QR kódos karszalagot viselnek, amely tartalmazza az összes olyan információt, amely az egészségük megóvásához, a pontos azonosításhoz szükséges. A tábor területén forgóvillás beléptetési rendszer működik, amely a táborozók karszalagján található QR kóddal aktiválódik. Egy adott zónába történő belépés kizárólag a karszalag QR kódjának leolvasása után történhet meg, tehát elkerülhető, hogy a táborozók közelébe illetéktelenek férkőzzenek. Továbbá 24 órás gyermekorvosi ügyelet működik a táborok ideje alatt a teljesen új és kiválóan felszerelt egészségházban, ahol a Bethesda Gyermekkórház orvosa és ápolója van jelen, és szolgálatot teljesít az Országos Mentőszolgálat is. Mindezek mellett az élőerős védelem is garantált, és Vészhelyzeti Parancsnok is dolgozik a balatoni táborokban, akinek az elsődleges feladata a villámgyors intézkedés megszervezése sürgős ellátást igénylő, komolyabb sérülés esetében.

Modern szállások, teljes ellátás

A felújított „Zánkai Erzsébet-táborban” modern körülmények között, komfortosan táborozhatnak a gyerekek az év bármely szakában. A szobák fűthetőek, újonnan bútorozottak, és saját fürdőszobával is rendelkeznek. 2, 3, 6, 7, 2×4, 8 és 10 fős, normál és emeletes ágyakkal ellátott, részben erkélyes szobákban szállhatnak meg a diákok, és szükség esetén akadálymentesített szobák is igénybe vehetőek. A szálláshelyeken közösségi helyiségek és különböző méretű foglalkoztató termek is rendelkezésre állnak, így minden lehetőség adott a tartalmas együttlétre. A táborban napi ötszöri étkezés biztosított, melynek során a speciális étkezési igényekre is figyel a szervező  Erzsébet Alapítvány. A hazautazás napján pedig minden táborozó hidegcsomagot vehet át.

Bízunk benne, hogy a gyerekek magukkal viszik a zánkai táborhelyen átélt élményeiket és a felejthetetlen kalandok mellett új ismeretekkel, jobb kapcsolatokkal, új barátságokkal tértek haza a tavaszi táborokból, és térnek majd haza a június 18-án induló nyári Élménytáborokból is.