Megkezdődött a jelentkezés az erdélyi, nyári táborozásra

Vakáció egy ámulatba ejtő tábori környezetben, ahol friss levegő, barátságos, bensőséges légkör, felújított táborhely várja az oda érkező diákcsoportokat. Mindez a magyarság erdélyi „szigetén”, a Madarasi Hargita lábánál lévő „Erdélyi Erzsébet-táborban”. A magyarországi székhelyű köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos diákcsoportokkal jelentkezhetnek a hétnapos, hatéjszakás táborozásra, amelyből két napot az odaút és a hazaút tölt ki. Vasárnap este Budapest-Keleti pályaudvarról, fekvőhelyes kocsikból álló vonattal indulnak el a táborozók a gyergyószentmiklósi pályaudvarra, ahova hétfő reggelre érkeznek meg, onnan pedig a táboroztatási programban biztosított különbuszokkal utaznak tovább az ivói táborhelyre. A hazautazás is hasonlóan, szervezetten történik, különbuszokkal a csíkszeredai állomásra utaznak a gyermekek és kísérőik, majd péntek este fekvőhelyes kocsikból álló vonattal folytatják útjukat Budapestre. A turnusok ideje alatt teljes körű ellátás, napi ötszöri étkezés és számos környékbeli kirándulás, valamint táboron belüli programlehetőség biztosított.

Izgalmas, nem mindennapi programok

Az új, tájjellegű közösségi épületek, a tribün, a sportpályák és a játszótér mellett mezítlábas park, tiroli kötélpálya, kenyér- és kürtőskalács-sütő kemence is épült, gazdagítva a tábori programlehetőségeket. Az élményszerzést csapatépítő játékok, táncház, sportprogramok (székely olimpia, sportbajnokságok), élőzenés koncert, kézműves foglalkozások és (Szejkefürdőre, Csíkszeredára, valamint a Madarasi Hargitára történő) kirándulások garantálják. Ezek a programok kiemelten célozzák a magyarságtudat, továbbá az anyaországból és a határon túlról érkező táborozók közötti kapcsolat erősítését és elmélyítését is.

Jelentkezni az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet 2023. április 24. 14 óráig. A jelentkezések beadási sorrendje nem befolyásolja a jelentkezések elbírálását.

Bővebb információ a jelentkezési felhívásban található, az E-tábor Plusz jelentkezési felületen a „Kiírások” menüpontban a „Részletek” -re kattintva a „Dokumentumok” fülön.

Jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekben az ügyfélszolgálat készséggel áll rendelkezésre az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen vagy a +36 1 445 0215 és +36 1 445 0216 telefonszámon.