Ki gondolná, hogy a fizika és a kémia bizony szórakoztató is lehet? Nos, akik részt vettek a Vicces fizikai és kémiai kísérletek című előadáson az Erzsébet-táborban, azok biztosan. A látványos kísérletekkel tarkított tanulmányi show-nak köszönhetően akár közelebb is kerülhetnek a gyerekek a természettudományok egyes területeihez.

Az egyórás műsor során a táborozók látványos kísérleteket követhettek figyelemmel, és akár közelebb is kerülhettek a természettudományokhoz. Az előadó interaktív módon edukálta a gyerekeket, akik maguk is szereplőkké válhattak, hiszen az önként jelentkezők részt vehettek egy-egy lélegzetelállító kísérlet végrehajtásában is. Például volt, akinek a tenyerén tüzet gyújtottak, de műanyag üveg röptetésre is sor került.

Miközben játékos módon tudhattak meg többet a részben kémiai, biológiai és matematikai összefüggésekről, nagyokat is nevethettek a táborozók, hiszen az előadó a komoly témákat humorosan, a gyerekek számára is könnyen érthető módon tálalta.

A nagysikerű programnak hála a gyerekek egészen más szemmel tekinthetnek ezután a természettudományokra és az iskolapadba visszatérve is nagyobb kedvvel tanulhatnak róluk.