“Tartalmas” szabadidő – heti cikk ajánló (3. rész)

“Tartalmas” szabadidő – heti cikk ajánló (3. rész)


A Digitális Erzsébet-táborok cikkeiben olvashatunk egy olyan kártyajátékról, mely során a gyorsaságé a főszerep. Online játékajánlónkban Kajlával ismerkedhetünk meg, aki Magyarország csodás természetföldrajzát mutatja be játékosan és érthetően. A Virágzás és megfigyelése cikkünkben arról olvashatnak, hogyan tanulmányozhatjuk a legkisebbekkel a tavaszi virágzás folyamatát. A madarak és fák napi keresztrejtvényeinkkel a környezet fontosságára hívhatjuk fel játékosan gyermekeink figyelmét, könyvajánlónkban pedig a Pagony Könyvkiadó új, ingyenesen letölthető kiadványát ajánljuk azoknak a figyelmébe, akik a gyerekeknek el akarják magyarázni, hogy mi is az a koronavírus?

 

Játékajánló – Bonjur madame


         Kép forrása: pixabay.com

Ha van otthon egy pakli francia vagy magyar kártya, már indulhat is ez a vidám játék. A bonjur madame egy gyorsasági, hangulatjavító játék, mely során meghatározott kártyalapokat látva, előre megbeszélt mondatokat kell mondani, vagy egy mozdulatsor végrehajtani. A lényeg, hogy azonnal reagáljunk a lapokra.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/jatek-bonjour-madame/

 

Ajánló – Hol vagy, Kajla?


                Kép forrása: https://kajla.hu/

Digitális játékajánlónkban ezen a héten Kajlával, a kíváncsi kutyával ismerkedhetünk meg, aki megmutatja a gyerekeknek Magyarország természeti kincseit és a nevezetességeit, valamint ünnepi hagyományaink és a népszokásaink is megismerhetőek általa.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/ajanlo-hol-vagy-kajla/

 

Virágzás és megfigyelés


Kép forrása: pixabay.com

Legyen időnk a hétköznapi dolgokat megcsodálni! Tegyük ezt a gyerekekkel közösen, például figyeljük meg a növények, a virágok növekedését, sőt még egy távcsövet is készíthetünk, így még érdekesebbé tehetjük számukra a természet világát.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/viragzas-es-megfigyeles/

 

Keresztrejtvény


                 Kép forrása: pixabay.com

 

Májusban volt a madarak és fák napja. Az alkalomra saját keresztrejtvénnyel készültünk a gyermekek számára. A rejtvény letölthető és ha van rá lehetőég, ki is nyomtathatjuk.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el:  https://erzsebettaborok.hu/keresztrejtveny/

 

 

 

Könyvajánló


Elizabeth Jenner – Kate Wilson – Nia Roberts: Koronavírus – Egy könyv a vírusról gyerekeknek

 

                    Kép forrása: pixabay.com

Nekünk felnőtteknek is nehéz egzakt módon megfogalmaznunk, mi is történik most a világban. Folyamatosan áramolnak felénk a hírek, amit akarva-akaratlanul, a gyermekek is hallanak. Ez a színes és barátságos illusztrációkkal tűzdelt kiadvány röviden, érthetően és informatív módon magyarázza el a vírusok természetét, a koronavírus lehetséges hatásait és azt, miért változott meg egyik napról a másikra az életünk.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/konyvaajanlo/

 

 

A cikk fő képének forrása: https://pixabay.com/hu/