VEGYE SZEMÜGYRE – heti videó ajánló (3. rész)

VEGYE SZEMÜGYRE – heti videó ajánló (3. rész)


Heti videó ajánlónkban is olyan tartalmakat válogattunk össze, melyek vidámságot hozhatnak a mindennapokba. Folyamatosan bővülő játéktárunkban a legtöbb esetben minimális eszközigénnyel megvalósítható időtöltést javaslunk, és most is az egész család számára garantált lehet a szórakozás a varázsló vagy a zsebszöveg játékkal. ZeneVarázslat sorozatunk is folytatódik Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművésszel. Légy kreatív! rovatunkból ezúttal egy olyan süteményt ajánljuk, amelyet a gyerekek imádnak, és egy divatos, újrahasznosított alapanyagokból alkotott ékszer elkészítését is bemutatjuk.

 

ZeneVarázslat 13. rész


A ZeneVarázslat sorozat következő részében Felix Mendelssohn-Bartholdy életével és munkásságával ismerkedhetünk meg, és általa idézi meg számunka Várnagy Andrea zongoraművész a tavaszt.

 

JÁTÉK – Zsebszöveg


A „zsebszöveg” egy vidám improvizációs játék, amit iskolai közegben vagy akár a családdal is játszhatunk kint és bent egyaránt. Csak a gyerekek fantáziájára és színészi tehetségére van szükség, és már indulhat is a játék.

 

JÁTÉK – Varázsló


Vicces és izgalmas játék otthon található eszközökkel? Igen! Ebben a játékban a megmentőké a főszerep. A gyerekeknek a varázslótól kell visszaszerezni a kincseket anélkül, hogy észrevenné őket. Ha egy felnőtt lesz a varázsló, a gyerekek pedig a megmentők, még nagyobb lesz a kacagás!

 

Legyél kreatív! – Karkötő pólófonalból


Ígéretünkhöz híven, ezen a héten is az újrahasznosítás jegyében alkottunk. Egy kinőtt, megunt pólót sok mindenre lehet még használni otthon, akár karkötőt vagy divatos nyakláncot is készíthetünk belőle. A pólófonal ékszerek készítéséhez nem kell boltban vásárolt alapanyagot használni, tökéletes hozzá egy régi póló is.

 

Legyél kreatív! – Kókuszgolyó


A kókuszgolyó tipikusan az a sütemény, amit a gyerekek is könnyen el tudnak készíteni. A hozzávalókat csak össze kell keverni, jól összegyúrni, majd golyókat formázni belőle. Nézzék meg közösen a videót, majd engedjék meg a gyerekeknek, hogy most ők kedveskedjenek a családnak egy kis édességgel.


 

A cikk fő képének forrása: https://pixabay.com/hu/