Hungarikum – Magyar népmesék rajzfilmsorozat

2020.11.04.

Hungarikum – Magyar népmesék rajzfilmsorozat

A Magyar népmesék rajzfilm-sorozat első részei több, mint négy évtizede, 1977-ben készültek. Ez idő alatt 9 évadban, 100 epizód látott napvilágot, amely több, mint 12 órányi mesének felel meg.

A Hungarikumok Gyűjteményébe 2020 októberében került be.

A Magyar népmesék rajzfilm-sorozat magyar népmesei történeteket dolgoz fel, a képi világ megalkotásához pedig a történelmi Magyarország 100 évvel ezelőtt gyűjtött népművészeti motívumait, kincset használták. A zenei aláfestésről a Kaláka Együttes gondoskodott. A Magyar népmesék esszenciáját pedig az elismert színművészek – úgy mint a legendás Szabó Gyula – narrációja adja.

„A magyar népmesékben rejlő különleges képi, zenei világ és narratíva teszi egyedi értékké a rajzfilmsorozatot. A népmesék kedvessége, humora, ravaszsága, pajkossága hűen ábrázolja nemzetünk lelkét, érzéseit, valódi karakterét. Mindezek mellett, határainkon innen és túl is széles elismertségnek örvendő Magyar népmesék rajzfilmsorozat epizódjaiban olyan örök igazságok, alapértékek fogalmazódnak meg, amelyek méltóvá teszik arra, hogy része legyen a Hungarikumok Gyűjteményének” – olvasható a hungarikumok.hu oldalán.

A Magyar népmesék összes epizódja elérhető az interneten:

https://www.magyarnepmesek.eu/content/episodes

Tartalom forrása: hungarikum.hu

Kép forrása: hungarikum.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!