Húsvéti tojáskeresés

Húsvéti tojáskeresés


Az egyik legismertebb és legkedveltebb húsvéti játék a tojáskeresés vagy tojásvadászat, amelyet nagyon élveznek a gyerekek. Ez egy igazán egyszerű játék, amelyet kint a szabadban és a lakásban is egyaránt kivitelezhetünk, ráadásul minden korosztály számára izgalmas feladat a húsvéti nyuszi ajándékainak, tojásainak felkutatása.

Ez a játék némi előkészületet igényel a szülők/óvónők részéről, ám a siker és a jó hangulat garantált. Szükséges, hozzá bizonyos számú tojás, esetleg nyuszifigura, amely lehet csokoládéból vagy egyéb festett tojás/nyuszi is remek ahhoz, hogy elrejtsük. Különböző segítségeket is belecsempészhetünk a játékba, attól függően, hogy milyen korosztály keresgéli, majd a tojásokat/nyuszikat.

Kisebbeknek előkészíthetünk kivágott nyuszitappancsokat is, amelyek elvezetnek az elrejtett tojásokhoz, így a nyuszi nyomait követve könnyebben kutathatják fel a gyerekek a tojásokat, csokit vagy ajándékot. Nagyobbaknak térképet is készíthetünk, esetleg különböző rejtvényekkel színesíthetjük a keresgélés folyamatát. Ám a klasszikus, egyszerű változat is remek játékélményt nyújt és izgalmas a gyerekek számára.

A lehetőségektől függően kint és bent is játszható a tojásvadász játék. Kert esetén a fák, a bokrok tövében, a kövek alatt vagy a cserepekben elrejtett tojások, ajándékok felkutatása nyújthat kikapcsolódást, de a lakásban elbújtatott tojások megkeresése is nagyon izgalmas feladat.

A tojásvadászatból versenyt is csinálhatunk, így lemérhetjük, hogy adott idő alatt, ki talál meg több tojást vagy ajándékot. Mindenkinek vidám keresgélést, tojásvadászatot kívánunk!