Húsvéti tojáskeresés

2020.04.08.

Húsvéti tojáskeresés


Az egyik legismertebb és legkedveltebb húsvéti játék a tojáskeresés vagy tojásvadászat, amelyet nagyon élveznek a gyerekek. Ez egy igazán egyszerű játék, amelyet kint a szabadban és a lakásban is egyaránt kivitelezhetünk, ráadásul minden korosztály számára izgalmas feladat a húsvéti nyuszi ajándékainak, tojásainak felkutatása.

Ez a játék némi előkészületet igényel a szülők/óvónők részéről, ám a siker és a jó hangulat garantált. Szükséges, hozzá bizonyos számú tojás, esetleg nyuszifigura, amely lehet csokoládéból vagy egyéb festett tojás/nyuszi is remek ahhoz, hogy elrejtsük. Különböző segítségeket is belecsempészhetünk a játékba, attól függően, hogy milyen korosztály keresgéli, majd a tojásokat/nyuszikat.

Kisebbeknek előkészíthetünk kivágott nyuszitappancsokat is, amelyek elvezetnek az elrejtett tojásokhoz, így a nyuszi nyomait követve könnyebben kutathatják fel a gyerekek a tojásokat, csokit vagy ajándékot. Nagyobbaknak térképet is készíthetünk, esetleg különböző rejtvényekkel színesíthetjük a keresgélés folyamatát. Ám a klasszikus, egyszerű változat is remek játékélményt nyújt és izgalmas a gyerekek számára.

A lehetőségektől függően kint és bent is játszható a tojásvadász játék. Kert esetén a fák, a bokrok tövében, a kövek alatt vagy a cserepekben elrejtett tojások, ajándékok felkutatása nyújthat kikapcsolódást, de a lakásban elbújtatott tojások megkeresése is nagyon izgalmas feladat.

A tojásvadászatból versenyt is csinálhatunk, így lemérhetjük, hogy adott idő alatt, ki talál meg több tojást vagy ajándékot. Mindenkinek vidám keresgélést, tojásvadászatot kívánunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!