Játékajánló – Beszélj!

Játékajánló – Beszélj!


A „Beszélj!” egy dramatikus, kezdeményezőkészséget és vállalkozói kompetenciát fejlesztő játék, ami már 8 éves kortól ajánlott. Akár 4 gyermek és 1 játékvezető részvételével is megvalósítható a szabadban, de rosszabb időjárás esetén beltéren is.

Teendők játék kezdése előtt:

  • Ismertessük a gyerekekkel a játékhoz kapcsolódó szabályokat és feladatokat. Mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy mindenki érti-e a játék menetét, és hagyjunk lehetőségeket a kérdésekre.

 

Eszközigény:

  • Papír és írószer.

 

Játék leírása:

Tudsz-e két percen keresztül beszélni, világosan, érthetően egy hirtelen jött témáról?

A társaság minden egyes tagja kap egy cédulát, amelyre felír egy olyan témát, amiről tudna beszélni. A témacetliket a gyermekek ellátják a monogramjukkal. Ezt követően összegyűjtjük a cédulákat, majd összekeverjük.

A játékosok nem a saját témájukról fognak előadást tartani. Aki elsőnek húz cédulát, ő két perc gondolkodási időt kap. A második akkor húz, amikor az első beszélni kezd és így tovább. A témák tisztes, komoly előadáscímek legyenek. Nem ajánlatos nagyon nyakatekert, képtelen címet írni, mert a cédulát kihúzó játékosnak az előadása sikeres megtartása után joga van azt mondani: halljuk a szakértőt is. Ekkor a kérdezőnek is meg kell tartania az előadását az adott témáról.

 

Játék lezárása:

  • A játék közös beszélgetéssel zárul.

 

A játékvezetés során figyelni kell:

  • A koncentrált légkör megteremtése.

 

Lezárást, feldolgozást segítő kérdésjavaslatok:                      

  • Hogyan érezted magad játék közben?
  • Mennyire volt nehéz 2 percen keresztül beszélni egy számodra „idegen” témáról?

 

Kiemelt kép forrása: pixabay.com