Játékajánló – Drámajáték – Érzelmek

Drámajáték – Érzelmek


Az „élő emojik” drámajátékot 10 éves kortól ajánljuk, legalább 6 játékos és 1 játékvezető részvételével. Ez egy nagyobb helyigényű játék, ám kültéren és beltéren egyaránt játszható és nem igényel előkészületeket. A játék megkezdése előtt csupán a játékot és annak menetét kell ismertetni a résztvevőkkel.

 

Játék leírása:

A játékvezető érzelmeket kezd el felsorolni, ebből választhatnak a játékosok. Úgy, mint a jókedv, fájdalom, meglepettség, megvetés, félelem, türelmetlenség, közöny, izgalom, rettegés, aggodalom stb. Ha a játék résztvevői választottak egy érzelmet, a feladatuk az, hogy „szoborként” vagy mutogatással (gesztusokkal, taglejtésekkel) mutassák be játékostársaiknak, akiknek ki kell találni, mi az eljátszott érzelem. A játék során bátorítsuk a gyerekeket, hogy nincs rossz megoldás. Miután a játékos bemutatott egy érzelmet, a csoport közösen beszéli át a szituációt.

Haladjunk sorban: amikor valaki bemutatott egy érzelmet, azt a csoport a lezárást segítő kérdésekkel átbeszéli, majd a következő gyermeken a sor.

 

Lezárást segítő kérdésjavaslatok:

  • Hogyan érezted magad játék közben?
  • Mennyire volt nehéz felismerni, hogy milyen érzelem jelenik meg?
  • Mi hiányzott még esetleg az adott érzelem bemutatásából, mit kellett volna még láttatni szerinted?
  • Mi volt a leginkább szembetűnő a megjelenített érzelemmel kapcsolatban?

 

 

Kiemelt kép forrása: pixabay.com