INGYENES UTAZÁS BUDAPESTRŐL A BALATONI ERZSÉBET-TÁBOROKBA!

Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának keretében rendkívüli lehetőség nyílt a nyári balatoni Élménytáborokba utazók számára. Az Erzsébet Táborok a Zánkán vagy Fonyódligeten 2018-ban nyaraló csoportoknak budapesti indulással, a turnusok záró napján pedig budapesti érkezéssel biztosított ingyenes utazási lehetőséget. Az Erzsébet-különjáratok a Budapest-Déli pályaudvarról indultak és oda is érkeztek vissza a turnusok záró napján.

Az Élménytáborok kapcsán kiemelt cél volt a nyári szünidő tartalmas eltöltésének, a gyermekek önfeledt kikapcsolódásának és napi étkezésének biztosítása. Ehhez 2018-ban már az utazási költségek terén is biztosított volt az együttműködés: a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban részt vevők 2018. június 17-től térítésmentesen utazhattak különvonattal a Budapest-Zánkafürdő, Zánkafürdő-Budapest, valamint a Budapest-Fonyódliget, Fonyódliget-Budapest szakaszokon.

Az utazáshoz 80 fős kényelmes, mosdóval ellátott és biztonságos vonatok álltak rendelkezésre.  Az ingyenes utazási lehetőség az Erzsébet Táborok számára fenntartott vonathelyek lefoglalásával zajlott: a férőhelyek betöltése jelentkezési sorrendben történt. A zánkai különjárat befogadóképessége 1000 fő, a fonyódligeti járaton pedig 500 fő utazása volt biztosított.

A kizárólag az Erzsébet-táborozók számára biztosított vonatok vasárnap délelőttönként a budapesti Déli pályaudvarról indultak Zánkára és Fonyódligetre. Visszafelé a tábori turnusok utolsó napján, tehát péntek délelőttönként indultak a különjáratok.  A táborozók már a kora délutáni órákban megérkeztek a Déli pályaudvarra, ahonnan tovább folytathatták útjukat.