Koronavírus időkapszula

Akárhogy is nézzük, történelmi pillanatokat élünk meg. Vajon hogyan fogunk visszaemlékezni erre az időszakra? Ezt még nem tudjuk megjósolni, de az biztos, hogy a koronavírus okozta rendkívüli helyzet, a kijárási korlátozás, a távoktatás, a jelenleg tapasztalt társadalmi összefogás és saját élményeink arról, hogyan teltek a napjaink, mind olyan dolgok, amikről majd mesélni fogunk az unokáinknak. Itt egy remek ötlet, amivel azon kívül, hogy elfoglaltságot biztosítunk magunknak és egy jó közös családi programnak nézünk elébe, a jövőbeli énünket is ellátjuk nosztalgikus pillanatokkal.

Az egyik közösségi oldal külföldi könyvtárosok csoportjában talált rá Kálmán Veronika, jelenleg home-office-ban dolgozó könyvtáros hölgy az alábbi koronavírus időkapszula ötletére a LONG Creations-től, amit lefordított magyarra.  (Az eredeti itt található: https://letsembark.ca/time-capsule?fbclid=IwAR25XCxaAJ_OUSlNBYm0idcuineroO38bTxWFQqy2oDPiUQ_dYjZCxeEVGU)

A magyar verzió innen tölthető le:

https://drive.google.com/file/d/1pewLKXFRLCqOqZVIFSIt3Qh-aQOe7YM-/view?fbclid=IwAR0LHaJfuTTAwxh9Jg46dc3tI3DVA-rQrpT_hb6py-SQnx6rnHil7XoQNYs

A napló elsősorban gyermekek részére készült, de tetszőlegesen megtoldható plusz oldalakkal, jegyzetekkel, ezen kívül egy dobozba helyezhetünk mellé apró tárgyakat is, amik mind erre az időszakra fognak bennünket emlékeztetni, és erőt adhatnak, erőforrásként szolgálhatnak az élet jövőbeli kihívásaihoz.

Az ajánlót készítette: Ladányi Lili gyógypedagógus