KÖZEL 5500 ERZSÉBET-KARÁCSONYOZÓ

AZ ERZSÉBET TÁBOROKNÁL A DECEMBER IS A GYERMEKEKRŐL ÉS A GYERMEKEKNEK SZÓLT !

Négy helyszínen, összesen öt ünnepi előadással készült az Erzsébet Alapítvány 2017 decemberében a gyermekeknek. A Művészetek Palotájába, a Fővárosi Nagycirkuszba, a Nemzeti Színházba, a Fővárosi Nagycirkuszba és az Erkel Színházba az ország minden pontjáról érkeztek tanulók. Az előadások adta élményeken túl az Alapítvány minden résztvevő számára karácsonyi ajándékkal kedveskedett és a gyermekek és az őket kísérő pedagógusok utazását és étkezését is biztosította az Erzsébet Alapítvány. 2017-ben összesen közel 5500-an vettek részt az Erzsébet-karácsony kulturális és szórakoztató eseményein.

A hagyományteremtő szándékkal indított Erzsébet-karácsony ünnepi programjai 2017. december 11-én kezdődtek, ekkor több mint 400-an tekintették meg az Advent Hava című előadást a Művészetek Palotájában.

December 15-én Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntötte az Erzsébet-karácsony 1300 résztvevőjét, akik a Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című előadását tekinthették meg. A gyermekek között visegrádi országokból érkező tanulók is voltak: összesen 200-an érkeztek Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország egyházi iskoláiból, akik 2017. december 14-17. között táboroztak Zánkán. A Karácsonyi V4 Erzsébet-tábort a magyar kormány támogatásának köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével, a jótékonyság és V4 magyar elnökség jegyében szervezte az Erzsébet Alapítvány.

December 18-án mintegy 600-an hangolódhattak az ünnepekre a Nemzeti Színházban, ahol a János Vitéz című darabot nézhették meg a résztvevők.

December 20-án 1300-an vettek részt az Erzsébet-karácsony második cirkuszi előadásán, az ünnepi rendezvénysorozat pedig 2017. december 21-én zárult az Erkel Színházban, ahol 1800-an lehettek részesei „A diótörő” című ünnepi darabnak. Utóbbi előadás előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte a gyermekeket, és átadta „Az én Erzsébet Táborom 2017” elnevezésű kreatív felhívás győztesei számára az elismerő okleveleket is.