Legyél kreatív! – Natúr dekorációk tobozból

Ahhoz, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk otthonunkban, nem kell több tízezres díszeket vásárolnunk, ha körülnézünk a lakásban és nyitott szemmel járjuk a természetet, varázslatos kincsekre lelhetünk és percek alatt szép és igényes dekorációt alkothatunk.

A toboz gyakran használt téli dekorelem, ezért bátran felhasználhatjuk otthonunkban. Csomagban, kreatív és hobbiboltokban vásárolhatunk belőle, de minek költenénk rá, ha egy családi kirándulás során mi magunk is begyűjthetjük őket. Amire mindenképpen szükségünk lesz az alkotások során, az a ragasztópisztoly, ezt is megtalálhatjuk hobbiboltokban vagy nagyobb áruházakban. Szerencsére pár ezer forintból már beszerezhetünk jó minőségű darabot is, nem szükséges a legdrágábbat megvásárolni. Érdemes olyat választani, amin van ki- és bekapcsoló gomb magán az eszközön, így amíg nem használjuk, nem fogja feleslegesen fogyasztani a ragasztót. Ha először használjuk, érdemes tudni, hogy óvatosan kell vele bánni, mert nagyon forró. Vigyázzunk, hogy a gyerekek kezébe ne kerüljön, mindig csak felnőtt felügyelettel alkalmazzuk.

A következő képes gyűjteményben különböző ötleteket mutatunk be, hányféleképpen tudjuk felhasználni natúr alapanyagunkat, de a lista itt nem ér véget, hagyjuk szárnyalni fantáziánkat és bátran használjuk saját kreációinkat is.

Ajtó és asztaldísz

A toboz természetes formájában, de más anyagokkal is szépen mutat egy ünnepi asztalon. Koszorúformát a tobozok összeragasztásából is létrehozhatunk, de vásárolhatunk párszáz forintból kész alapokat is. Ha nem ragaszkodunk a kerek formához, aszimmetrikus dekorációt is létrehozhatunk, például fenyőágak felhasználásából, de akár egy szép tálba is elrendezhetjük a tobozokat ágakkal, már nem használt karácsonyfadíszekkel, szalagokkal, gyöngyökkel.

Tobozmanó és angyalka

Különböző figurákat is készíthetünk a termés felhasználásával. Ehhez már nem használt anyagokat, maradék szalagokat gyűjtsünk össze a lakásban. A baba fejéhez fa vagy hungarocellgolyót használhatunk, de kisebb tobozok esetében, ahogy a harmadik képen láthatjuk, akár maga a toboz is lehet a fej és a test egyben. Szemeket rajzolhatunk, de ha kell, ragaszthatunk termésekből vagy gyöngyökből is.

Karácsonyfadísz

A toboz a fenyőfák termése, ezért egy kis csinosítással, önmagában is gyönyörű natúr dísze lehet karácsonyfánknak. Kiegészíthetjük masnikkal, gyöngyökkel, vagy festhetünk is rá, hogy látványa a havas fákat idézze. Tetejére kössünk vagy ragasszunk akasztót is.

 

Képek forrás: canva.com