Legyen saját blogod!

Blog

Az elkövetkezőkben a kreatív média egyik legnépszerűbb műfajával, a blogolással ismerkedhetünk meg.

Az írás ezen műfaja a megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, sőt népszerűbb, mint valaha. Blogot megannyi témában készíthetünk, ugyanakkor célszerű a saját érdeklődési körünknek megfelelően választani, hiszen így tudunk hitelesek maradni. Többféle platform áll a rendelkezésünkre, ha blogolásra adnánk a fejünket. Például:  WordPress, Blogger, Weebly és a Wix. Az egyik legnépszerűbb blogolásra használt felület a WordPress. Kedvünkre alakíthatjuk, a saját stílusunk szerint formázhatjuk a megjelenített felületet. A kinézeten túl a tartalom a legfontosabb, a blogolásnak többféle változata ismert, amit célszerű az elején kiválasztani, hogy milyen irányba szeretnénk indulni. Például lehetnek személyesebb hangvételű írások, vagy ha a tényszerű írásmód áll hozzánk közelebb, akkor válasszuk azt. Az írást színesíthetjük fotókkal is, ám arra ügyeljünk, hogy a szerzői jogoknak megfelelően válasszunk illusztrációt, javasolt jogdíjmentesen használható képgyűjteményből válogatnunk, úgy mint: Pixabay, Pexels, Unsplash, Picjumbo. A kép és illusztráció forráshelyét mindig tüntettük fel!

A blogolás egyik lényegi pontja a rendszeresség, de próbáljunk érdekes tartalmakat közzé tenni, a saját stílusunkban publikálva. A hatékonyság érdekében a megfelelő címkékkel lássuk el a megjelenő írásokat, így a blogon belül könnyedén kereshet a felhasználó a tartalmaink között.

A videóban lépésről lépésre követhetjük egy új blog születését, közben hasznos tanácsokat kaphatunk:

 

 

A szöveges tartalom és a videó az Online Erzsébet-játékok részeként a Digitális Jólét Program és Digitális Gyermekvédelem keretein belül készült.

Kép forrása: pixabay.com