Memóriakártya zöldségek és virágok témában

Memóriakártya zöldségek és virágok témában

(kortól függően egyedül vagy szülő/nagyobb testvér segítségével készíthető el)

 

Javában zajlik a veteményezés a kertekben. A vetőmagok tasakját fel lehet használni memóriakártya készítéséhez. Minden kártyából 2 db-ra van szükség, ezért, ha lehet, minden vetőmagból 2 zacskóval/tasakkal szerezzetek be.

1; Vágd körbe a vetőmagok tasakjait, ügyelj arra, hogy azonos méretűek legyenek, és jól látszódjanak rajta a zöldségek és virágok képei!

2; Majd ezeket ragaszd rá kartonpapírra, hogy tartósabb legyen, és többször tudjatok vele játszani! (Ez többféleképpen is kivitelezhető: vagy eleve a virág/zöldség vetőmag méreteivel azonos, előre kivágott kartonra ragasztod fel a képeket, vagy egy nagyobb, összefüggő kartonlapra /kisebb távolságra, egymás mellé/, és utána vágod szépen körbe.)

3; Várd meg, amíg megszárad!

4; És indulhat a játék!

Játékleírás: Az összes kártyát lefordítjátok az asztalra. Véletlenszerűen húztok kettőt, ha párt találtok, megtarthatjátok. Ha nem találtok párt, vissza kell tenni. Két egyforma virág, zöldség számít párnak. A játéknak akkor van vége, ha elfogytak a lapok az asztalról. Az nyert, akinek több kártya van a kezében.

Életkor: 3-10 év

Szükséges anyagok: üres vetőmag tasakok, olló, ragasztó, kartonpapír

 

 

Szerző: Dr. habil Radács Marianna Ph.D. 

SZTE JGYPK Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszék