2018-BAN MINDEN EDDIGINÉL TÖBB GYERMEK VEHETETT RÉSZT A NAPKÖZI ERZSÉBET-TÁBOROKBAN

2018-ban az ország 500 pontján, közel 1200 Napközi Erzsébet-tábor valósult meg június 18. és augusztus 31. között. A napközik egyik helyszínén, az izsáki Napközi Erzsébet-táborban tett látogatást Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, ahol elmondta, 2018-ban valamennyi érvényes pályázatot benyújtó intézmény részesült a táborok szervezéséhez nyújtott kormányzati támogatásban és minden eddiginél több, csaknem 60 ezer gyermek tartalmas, vakációs napközi időtöltéséről és napi négyszeri étkezéséről gondoskodott a program 2018 nyarán. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: a lakóhelyhez közeli, hétköznaponként 8 órától 16 óráig tartó Napközi Erzsébet-táborok az érintett családok számára jelképes, mindössze napi 100 forintba kerültek. A napközik megvalósítására a koordinálást végző Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványon keresztül pályázhattak az intézmények.

A Napközi Erzsébet-táborokra iskolák, továbbá családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhettek minimum 20, maximum 150 fős, 6-14 év közötti gyermekcsoportokkal. A napközi táborok kiemelt célja, hogy a gyermekek számára a lakóhelyükhöz közel kínáljanak érdemi nyári időtöltést. A hétfőtől-péntekig, 8 órától 16 óráig tartó napközi táborok programjait a jelentkező intézmények állították össze a helyi igények figyelembevételével, az Erzsébet Alapítvány szakmai felügyeletével a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés, valamint a kézművesség, az önismeret és a közösségépítés mentén.

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három turnuson keresztül közel 200 helyi és környékbeli gyermek vakációját tette színesebbé a pedagógusok által megszervezett programokon keresztül. A gyermekek a napközi tábor ideje alatt különböző népi hagyományokkal ismerkedhettek meg, sport- és kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint a környék látványosságait is lehetőségük nyílt megismerni az Napközi Erzsébet-táborok külső buszos kirándulásainak köszönhetően.