Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

Vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborok a Balaton északi partján. Napi ötszöri étkezés, hamisíta...

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdától pénteki...

Osztálykirándulás Fonyódligeten

Őszi háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok. Hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig tartó turnuso...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

A közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya során befolyt állampolgári adományoknak köszönhe...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények országszerte. A nyári szünetben t...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás tábor a speciális ellátást igé...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok számára. ...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Tihanyban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok, daganatos betegségből...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Osztálykirándulás Erdélyben

Az erdélyi évközbeni osztálykirándulásokat az Erdélyben működő közintézmények és gyermekvédelmi inté...

Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a határon túl. Ötnapos négyéjszakás tábor Erdélyben, oda-vissza 1-1 napos, h...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család! Hétvégente a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem csalá...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

Évzáró ünnepi programsorozat. Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges kulturális prog...

sun waves fish

Mozgásos Erzsébet Táborok

Mozgásos Erzsébet Táborok

Az Erzsébet Táborok színes programpalettájának egyik legkiemelkedőbb témája, a sport, a különféle mozgásformák. A balatoni ottalvós táborokban évről évre egyre több sportos foglalkozáson vehetnek részt a vakációzók. Egy-egy turnus során a klasszikus csapatsportok – úgy, mint a strandfoci, kosárlabda, kézilabda – elmaradhatatlan elemei a hétnek, mindezek mellett az evezős sportok közül a sárkányhajózást is kipróbálhatják a táborozók. Ugyanakkor számos olyan különleges sport és sportszer is rendelkezésre áll, mint a teqball vagy a pétanque. A kalandparkok is változatos akadályokkal mozgatják meg a gyerekeket. De ne feledkezzünk meg a hagyományőrző programokról sem, mint a tánc, hiszen jó hangulatú táncházban sajátíthatják el a népi tánc lépéseit a vakációzók vagy a hagyományos magyar szablyavívást is megismerhetik a gyerekek. A könnyedebb mozgás szerelemesei sem unatkozhatnak, hiszen a darts, asztalitenisz vagy épp a csocsó is kipróbálható. A sok-sok mozgásforma a sorversenyeken is előrétbe kerül, így a lelkes táborozók összemérhetik erősségüket a Zánkathlon vagy a tábori olimpia alkalmával is.

.

NYÁRIDÉZŐ – BARÁTOK KÖZT MOZGÁSBAN ÓCSÁN, AVAGY A NAPKÖZIBEN IS NÉPSZERŰEK A SPORTOS PROGRAMOK – 2020

Az Erzsébet Táborok rendszerében megvalósuló nyári táborokban kiemelten fontos az egészséges életmód, a sport, a mozgás tematika megjelenése a programtervekben. 2020 nyarán is rendkívül kreatív módon mozgatták át a vakációzó diákokat a heti programokat összeállító iskolák, intézmények, szerveztek a Napközi Erzsébet-táborokban. Voltak lovagi témájú sorversenyek, divatos mozgásformákat próbálhattak ki a gyerekek, népszerű táncos videójátékokkal múlathatták az időt. Többféle táncműfaj is képviseltette magát a táborokban, volt, ahol hip-hop órákat vettek a diákok, de volt, ahol a hagyományok kaptak főszerepet és különböző népi táncokat gyakorolhattak. Méltán mondható, talán nem volt olyan sportág, amit valamely Napközi Erzsébet-táborban ne próbáltak volna ki a gyerekek.

Az ócsai Napközi Erzsébet-tábor pedagógusait a népszerű televíziós sportverseny ihlette, és egy Exatlon pályát építettek a gyermekeknek, ezt teljesítve mérethették össze ügyességüket.

.

NYÁRIDÉZŐ – PÉLDAKÉP PROGRAM A BALATONI TÁBOROKBAN – 2018

A tábori Példakép program keretében a gyermekek hétről hétre olyan sportolókkal találkozhattak, akiknek kiemelkedő teljesítménye példaértékű és motiváló lehetett számukra: a 2018-as balatoni Élménytáborok első hetében Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó látogatott Zánkára, aki annak az 5000 méteres váltónak volt a tagja, amely téli olimpiák történetében először nyert aranyérmet Magyarországnak. Fonyódligeten Burján Csaba volt az első hét példaképe, aki szintén ennek a gyorskorcsolya-váltónak tagjaként lett olimpiai bajnok. A második turnus táborozói a kajak-kenu világ kiemelkedő alakjaival tölthettek el egy délutánt. Zánkán Kozmann György, Fonyódligeten pedig Storcz Botond társaságában sárkányhajózhattak a gyerekek más közös programok mellett. A harmadik héten Földházi Zsófia öttusázó Zánkán, Vajda Attila kenus pedig Fonyódligeten sportolt és játszott együtt a gyerekekkel. A negyedik héten Zánkán a férfi kézilabda kiemelkedő alakja, Nagy László, Fonyódligeten pedig Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos látogatta meg a táborozókat. Az ötödik turnusban résztvevő gyerekek Zánkán Hadfi Dániel cselgáncsozóval, Fonyódligeten Imre Géza párbajtőrözővel ismerkedhettek meg. A hatodik turnusban táborozó gyermekek július 26-án Zánkán Kasza Róbert világ és Európa- bajnok öttusázó társaságában tölthettek el egy délutánt. Fonyódligeten pedig Szabó Gabriella többszörös olimpiai bajnok kajakozóval találkozhattak, de Cseh László magyar bajnok úszóval, Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgóval, Torghelle Sándorral, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutóval, és Kovács Katalinnal is együtt játszhattak, sportolhattak, beszélgethettek a gyerekek.