Mozgásos játék gyerekeknek a négy fal között

Mozgásos játék gyerekeknek a négy fal között


Kedves Játékostársaim!

Szeretnénk nektek segítséget nyújtani abban, hogy otthon is mókás, vidám, szórakoztató legyen a napotok. Jöjjön pár tipp, hogyan lehet otthon a lakásban kreatívan játszani!

Elöljáróban néhány hasznos ötlet a biztonságos benti mozgásos elfoglaltsághoz:

  • A labdás játékoknál részesítsétek előnyben a gombóccá gyúrt zoknit (az nem pattog el).
  • A benti mozgásos játékoknál a legjobb, ha tapadós zokni vagy benti cipő van rajtatok, hogy ne csússzatok el.
  • Otthon található ragasztószalaggal vagy maszkolószalaggal könnyedén tudtok kialakítani start- és célvonalakat, de akadálypályáknál is hasznos lehet iránymutatásnak. Ez a játék végén könnyen eltávolítható.
  • A legtöbb mozgásos játékot különféle járásmódokkal bolondíthatjátok meg, néhány ötlet: tyúklépés, csúszás, kúszás, mászás, pókjárás, rákjárás, gólyajárás, békaugrás, lovacska-ügetés, fókajárás, stb., de akár hason fekve, lábak zárva, nyújtva és a tenyereden támaszkodva is haladhattok előre.

Jó tanács 😊: A játékokban engedjétek el a fantáziátok és érezzétek magatokat nagyon jól!

 

A mai játékunk:

Szorgos Hamupipőke


Játsszátok a klasszikus szétválogatós játékot, kicsit több mozgással megfűszerezve.

Öntsetek össze babot-borsót, diót-mogyorót, vagy különféle színű LEGO kockákat és golyókat. A feladat az, hogy válogassátok szét ezeket a játékelemeket úgy, hogy közben vigyétek át a szoba egyik helyéről egy másikra. Célszerű a keveréket a helyiség közepére tenni, és onnan vinni a kiválogatott darabokat egy-egy tartóba, amelyek a szoba sarkaiban vannak elhelyezve. A pakoláshoz a markotokon túl használjatok egyéb „segédeszközöket”, például csipeszt vagy kiskanalat. Ami lepotyog, azt vissza kell tenni a vegyesbe. A játék akkor ér véget, ha minden játékelemet szétválogattatok.

 

Jó szórakozást kívánunk! 😊

 

forrás: https://www.szuloklapja.hu/jatek-tippek/6455/47-benti-mozgasos-jatek-gyerekeknek:-a-legjobb-jatekok-otthonra-ha-a-gyerek-nem-bir-egy-helyben-megulni.html