NAP-ON – Tanulás – Segítség– Szórakozás

NAP-ON

Tanulás – Segítség– Szórakozás

 

A jelenlegi élethelyzetben, ahol az otthoni tevékenységek töltik ki napjainkat és a lakásunk lett az iskola, a játszótér, a mozi, a színház, valamint a focipálya is, elengedhetetlen a napi rutinunk megtervezése.

A következőkben segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogyan oszd be megfelelően az idődet!

Az átláthatóság és követhetőség fontos szempont a napi terv elkészítésében, ezért törekedjünk arra, hogy egyszerű és áttekinthető legyen. A napi feladatokat rögzítsétek papíron, telefonon vagy számítógépeteken, így bármikor, ha ránéztek, tudjátok, hogy hol tartotok vagy mi lesz a következő program.

Ha jártatok már Erzsébet-táborban láthattátok, hogy minden programunk előre egyeztetett idősávban valósul meg, így áttekinthető és rendezett minden napunk.

A tervezésnél próbáljátok a feladatokat fontosság alapján rangsorolni!

A digitális oktatás következtében lakásunkból iskola is lett, ezért fordítsunk a tanulásra elegendő figyelmet. A mostani helyzetben fontos szem előtt tartani, hogy nem iskolai szünet van. Segítségetekre lehet egy tanuló sarok kialakítása, ahol csak az iskolai eszközeitek vannak.

A tanulás után szüleitek segítségére lehettek az otthoni munkában is. Takarítással, mosogatással és a szobátok, asztalotok, iskolai eszközeitek rendben tartásával hozzájárulhattok a családban a pozitív légkör kialakításához. A rendezett környezet segít a közérzet javításában és a koncentrációban.

Adunk tippeket ebben a videóban is:


A munka után jöhet a szórakozás! Tervezzétek meg, és osszátok fel, hogy melyik nap, mit csináltok. Iktassatok be a napotokba testmozgást (
Teso-tesi) , társasjátékozást és filmnézést is. Ehhez rengeteg jó programötletet találtok a Digitális Erzsébet-táborok felületén. A kitűzött célok teljesítése után pipáljátok ki a listán elvégzett feladataitokat, így a nap végén sikerélményetek lesz, ha látjátok, milyen sok mindent megcsináltatok.