Nyáridéző – Barátok közt mozgásban Ócsán

Nyáridéző – Barátok közt mozgásban Ócsán

Ott tali! – Talán ez is lehet az idei napközi táborok egyik jelmondata, hiszen a kora tavasztól tartó pandémiás helyzetben a gyerekeknek sem a megszokott módon teltek a hétköznapjai, így az iskolai barátokkal sem tudtak találkozni. Remek alkalom volt a vakáció, a Napközi Erzsébet-táborok, ahol szinte kivétel nélkül említették a gyerekek, hogy milyen jó is újra közösségben, barátok közt lenni. „Nekem nagyon sok barátom itt volt és nagyon jól éreztük magunkat, nagyon sokat játszottunk, csoportban is dolgoztunk” – mondta egy napközi táborozó. A gyermekeket nem csak társaik hiánya, de az inger- és mozgásszegény hetek, hónapok is nehezen érintették.

Az Erzsébet Táborok rendszerében megvalósuló nyári táborokban kiemelten fontos az egészséges életmód, a sport, mozgás tematika megjelenése a programtervekben. A nyár során rendkívül kreatív módon mozgatták át a vakációzó diákokat a heti programokat összeállító iskolák, intézmények, szerveztek. Voltak lovagi témájú sorversenyek, divatos mozgásformák bemutatása és kipróbálása, népszerű táncos videójátékok. Többféle táncműfaj is képviseltette magát a táborokban, volt, ahol hip-hop órákat vettek a diákok, de volt, ahol a hagyományok kaptak főszerepet és különböző népi táncokat gyakorolhattak. Méltán mondható, talán nem volt olyan sportág, amit valamely Napközi Erzsébet-táborban ne próbáltak volna ki a gyerekek.

Az ócsai Napközi Erzsébet-tábor pedagógusait a népszerű televíziós sportverseny ihlette, és egy Exatlon pályát építettek a gyermekeknek, ezt teljesítve mérethették össze ügyességüket. Az ócsai diákok a színes programok közepette élvezhették a nyarat, biciklitúrán vettek részt, közösen sütöttek pogácsát és muffint, így a sós és édes ízek kedvelői is találtak fogukra valót. Az Ócsai Tájházban is látogatást tettek a gyerekek, ahol a több, mint százéves használati tárgyakat tekintették meg. Mindezek mellett a kreatívkodás sem maradt el, különböző kézműves technikák kipróbálásával alkothattak szebbnél szebb tárgyakat.

Ott tali! – Ócsai Napközi Erzsébet-tábor: