Nyáridéző – Kalandozás Somoskőn a salgótarjáni napközisekkel

2020-ban a pandémiás helyzet sok új kihívással állított szembe mindenkit. Nem volt ez másképp a táboroztatással sem. Az új kihívásokra az Erzsébet Táborok rendszerében a napközi jellegű táborok kibővítése volt az egyik válasz: lehetővé vált, hogy minden eddiginél többen táborozhassanak a napközikben: összesen mintegy 80 ezer gyermeket jelentkeztettek az iskolák, a kötelező közművelődési feladatot ellátó, gyermekvédelmi és egészségügyi intézmények, és a tanodák napközi Erzsébet-táborozásra. A Napközi Erzsébet-táborok a gyermekek lakóhelyéhez közel, ismerős közegben és környezetben, kirándulásokkal tarkítva, de mindenkor az aktuális egészségügyi előírásoknak megfelelően, fokozott higiénés felkészülés mellett valósultak meg. A gyermekek közeli helyszíneken, jellemzően az iskoláikban, művelődési központokban töltötték tartalmasan és élménydúsan az 5 napos, 8-tól 17 óráig tartó táborokat június 29. és augusztus 28. között.

A gyerekek a táborhelyszíneken tartott programokon túl kirándulásokon is minden évben részt vesznek, így megismerve a helyi és a távolabbi nevezetességeket, kulturális helyszíneket, történelmi emlékhelyeket és természeti csodákat.

A salgótarjáni napközisekre is színes program várt, strandoltak, énekeltek, tábortűz mellett sütögettek, de kirándultak is: többek között a Somoskői várba majd a helyi vadasparkba látogattak el, ahol testközelből figyelhették meg az ott lakó állatokat. A gyerekek nagyon várták már a tábort, hiszen az utolsó otthon töltött iskolai hetek után izgatottan találkozhattak végre a barátokkal. „Örültem, hogy ez a tábor létrejött, hogy találkozzak a barátaimmal.”

Nézzük meg mi is, milyen kalandokban volt részük egy kirándulás alkalmával a gyerekeknek Somoskőn.